Carmen Dan laudă rezultatele Poliției Române

Carmen Dan
Carmen Dan

Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne,  a declarat, la şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate în anul 2016 de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, că Poliţia Română şi-a atins obiectivele fixate pentru anul 2016, aspect confirmat şi prin creşterea nivelului de siguranţă pentru cetăţeni.

"Creşterea nivelului de siguranţă al cetăţeanului este un obiectiv pe care ni l-am asumat şi noi în actuala echipă", a adăugat ministrul, citat într-un comunicat de presă al MAI, remis cu acest prilej.

Totodată, Carmen Dan a cerut ca în acest an un accent deosebit să fie pus "pe întărirea autorităţii poliţistului şi creşterea fermităţii în aplicarea legii", precizând că va acorda tot sprijinul pentru ca statutul de poliţist să fie recunoscut în societate pe măsura riscurilor şi a muncii depuse în sprijinul comunităţii.

"Apreciez, în mod special, capacitatea dumneavoastră de adaptare. Criminalitatea este într-o permanentă dinamică şi diversificare, trăim într-un context internaţional şi regional diferit de anii anteriori şi ne confruntăm cu situaţii care constituie adevărate provocări chiar şi pentru cei mai buni. Aţi colaborat cu parteneri din SUA şi din Europa, aţi rezolvat împreună cazuri de anvergură, iar colegilor dumneavoastră din străinătate le-aţi arătat că sunteţi egalul lor atunci când vine vorba de profesionalism şi implicare. Sunt mândră de rezultatele dumneavoastră !", a afirmat Carmen Dan, potrivit Agerpres.

În cadrul şedinţei de bilanţ, ministrul afacerilor interne a mai precizat că va colabora cu reprezentanţii sindicali pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă structurile de poliţie, printre care deficitul de personal, salarizarea, programul de lucru, lipsa unor dotări moderne, aspecte ce le consideră, de asemenea, priorităţi ale mandatului.

În anul 2016, efectivele IGPR au intervenit pentru soluţionarea a peste 730.000 de cazuri sesizate prin numărul unic de urgenţă 112, au aplanat aproximativ 141.000 de stări conflictuale potenţiale a degenera în violenţe, au asigurat măsurile de ordine publică la 43.000 de adunări publice. Aproximativ 5.000 de persoane au fost salvate ca urmare a intervenţiilor poliţiştilor. În 2016, criminalitatea sesizată a înregistrat cele mai mici valori din ultimii 9 ani, iar infracţionalitatea stradală a înregistrat cea mai mică valoare din ultimii 11 ani.

Totodată, numărul infracţiunilor comise în zona adiacentă unităţilor de învăţământ a scăzut cu aproape 12 % faţă de anul precedent, fiind în scădere pentru al treilea an consecutiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel