Carmen Dan, întrevedere cu ambasadorul Turciei

Mihai Ciobanu / 12 apr 2019 / 15:03 Salveaza PDF Comentarii
FOTO: Facebook / Carmen Dan
Descriere foto: FOTO: Facebook / Carmen Dan

Cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Turcia, cu referire la combaterea criminalităţii organizate, a constituit una din temele principale ale discuţiilor avute vineri de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu ambasadorul Turciei la Bucureşti, Fusun Aramaz, care s-a aflat pentru prima dată în vizită la MAI. 

"Am discutat despre cooperarea dintre România şi Turcia în domeniul afacerilor interne, cu accent pe combaterea criminalităţii organizate, a migraţiei ilegale, a terorismului, dar şi despre managementul frontierelor şi al situaţiilor de urgenţă. De asemenea, cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Turcia a fost unul dintre subiectele dialogului nostru, ţinând cont de calitatea României de preşedinte în exerciţiu al Consiliului UE. Mi-a făcut o deosebită plăcere să constat că doamna Fusun Aramaz este o bună cunoscătoare a ţării noastre, a comunităţii turco-tătare, având în vedere colaborarea pe care a avut-o cu autorităţile române din poziţia de consul pe care a ocupat-o anterior", a scris Carmen Dan pe pagina de Facebook. 

Cu acest prilej, a fost reiterată invitaţia ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, de a efectua o vizită oficială în România în cursul acestui an, prilej cu care să fie stabilite priorităţile de cooperare dintre cele două ministere de resort în plan bilateral şi regional, a mai scris ministrul Afacerilor Interne. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27