Carmen Dan, declarații despre protestul din 10 august. Chirieac, observații cheie

Mihai Ciobanu / 19 aug 2018 / 19:53 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, asupra declaraţiei de presă făcută de către Carmen Dan, ministrul de Interne, cu privire la cele întâmplate la protestul din data de 10 august, din Piaţa Victoriei. 

Bogdan Chirieac apreciază faptul că, prin intervenţia din seara de 19 august, când a prezentat, în detaliu, cele întâmplate la protestul de vineri, 10 august, ministrul Carmen Dan îşi asumă, "spre cinstea sa", responsabilitatea pentru eveniment.

"Este prima descriere riguroasă, atât cât se poate afla după o săptămână, din ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, din tentativa ratată de lovitură de stat. Este prima descriere pe ore, pe momente, desigur, din partea organelor de ordine dar, în orice caz, greu de combătut cu argumente logice. În nebunia care este acum în România, poţi spune orice. […] Dar este o prezentare riguroasă făcută de ministrul de Interne care, din punct de vedere politic, spre cinstea doamnei Carmen Dan, îşi asumă responsabilitatea pentru eveniment.

Până acum nu a ieşit preşedintele – pentru că preşedintele este şi al jandarmilor şi al protestatarilor. Este preşedintele tuturor. Dânsul nu a ieşit decât în seara respectivă, fără informaţii suficiente, să ia partea celor violenţi. Este şi răspunderea primului ministru -  aici m-am lămurit, doamna Vasilica Viorica Dăncilă a fugit în munţi, nu ştiu dacă o să mai apară – nici preşedinţii partidelor care alcătuiesc majoritatea parlamentară fiindcă aceasta era o acţiune a Guvernului, nu a Parlamentului, iar cea care îşi asumă responsabilitatea şi care a descris riguros, profesionist, clar, ceea ce s-a întâmplat este doamna Carmen Dan", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26