Carmen Dan capătă susținere pentru adererea la Schengen

Schengen
Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, după Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg, că discuţiile au vizat atât experienţa statelor membre în combaterea migraţiei ilegale, cât şi aderarea României la Spaţiul Schengen.

Carmen Dan s-a pronunțat cu privire la securitatea frontierelor și a făcut referire la problemele de migrație ilegală dinspre Republica Moldova. "În ceea ce priveşte securitatea frontierelor, a fost important să împărtăşim cu ceilalţi colegi, ceilalţi reprezentanţi ai organismelor şi instituţiilor internaţionale experienţele pe care le avem fiecare dintre statele membre, cele nouă state membre ale Forumului, cât şi partenerii noştri şi invitaţii de astăzi, cei din Republica Moldova, experienţe pe care le avem în combaterea migraţiei ilegale", a spus Carmen Dan.

Ministrul a precizat că discuţiile au reprezentat un eveniment deosebit de important pentru România, ţinând cont că acest Forum este o platformă de cooperare şi colaborare care susţine dezbateri pe teme importante pentru statele membre ale Uniunii Europene, dar şi de dialog politic. "Am discutat despre aderarea la Spaţiul Schengen. Ştiţi foarte bine că îndeplinim condiţiile tehnice încă din anul 2011 şi a fost un bun prilej de a discuta despre faptul că ne menţinem cu insistenţă acest obiectiv şi pe parcursul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Concret, am discutat cu ministrul croat despre susţinere reciprocă, pentru că şi Croaţia este într-un proces de adaptare a legislaţiei şi a regulamentelor de referinţă în vederea aderării la Spaţiul Schengen", a mai spus Carmen Dan.

Ea a menţionat că în ceea ce priveşte cooperarea poliţienească toţi invitaţii de la Forum au salutat şi s-au arătat interesaţi de propunerea ţării noastre referitoare la schimbul operativ de ofiţeri între state. "Le-am explicat ce am constatat, având destul de mulţi ofiţeri de suport operativ care îşi desfăşoară activitatea în state în care comunitatea de români este consistentă, mă refer la Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie. Această propunere a noastră de a transforma ofiţerul de suport operativ într-un liant între comunitatea noastră, comunitatea statului respectiv în principal şi autorităţile din statul în care aceştia locuiesc a fost salutată de toţi partenerii şi este clar că vom lucra în continuare în aşa fel încât să proiectăm cât mai bine această propunere în marja activităţilor ulterioare pe care le vom desfăşura fiecare dintre noi", a mai arătat Carmen Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel