Carmen Avram, reacție în cazul șoferului român ucis cu sabia: Poliția franceză îi pedepsește pe șoferii care se apără mai dur decât pe atacatorii lor

foto Facebook Carmen Avram
foto Facebook Carmen Avram

"E de neînțeles de ce poliția franceză îi pedepsește pe șoferii care se apără mai dur decât pe atacatorii lor", transmite europarlamentarul Carmen Avram. 

Eurodeputata Carmen Avram reacționează în cazul lui Mihai Spătaru, șoferul român de TIR, atacat și ucis cu o sabie în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o parcare de pe autostrada A28 din Somme, Franța, și solicită Comisiei Europene măsuri care să garanteze siguranța și integritatea șoferilor. Acest atac, atribuit migranților care au legătură cu sectorul de transport, ridică semne de întrebare privind capacitatea autorităților de a monitoriza procesul de integrare a unora din cetățenii din țări terțe care ajung pe teritoriul UE. 

„Zona în cauză e de multă vreme cunoscută atât autorităților franceze, cât și celor europene și este condamnabil că, după atâtea victime, nu s-au luat măsuri, la niciun nivel, pentru a fi asigurată siguranța șoferilor de camion care tranzitează zona. Această lipsă de acțiune este cu atât mai nefirească, cu cât, recent, a intrat în vigoare noul Pachet de Mobilitate, care conține inclusiv prevederi legate de siguranța și integritatea șoferilor și care ar trebui să garanteze spații de odihnă decente și lipsite de pericole. 

Pe lângă tragedia căreia i-a căzut victimă șoferul român, și de pe urma căreia a rămas o familie îndoliată, acest atac ridică noi semne de întrebare în privința capacității autorităților europene de a monitoriza procesul de integrare a migranților de pe teritoriul UE. Mai mult, din mesajele pe care le-am primit, reiese că, deseori, încercarea șoferilor de a se apăra de atacuri este pedepsită de autoritățile franceze mai dur decât sunt pedepsite atacurile în sine. Ceea ce este de neînțeles. Dar, pentru moment, trebuie să ne asigurăm că moartea conaționalului nostru nu va rămâne fără urmări în materie de legislație și măsuri care să le asigure transportatorilor un mediu sigur pentru desfășurarea muncii lor”, spune eurodeputata Carmen Avram.  

„Referitor la tragedia produsă în nordul Franței, în urma căreia un român, șofer de camion a fost înjunghiat mortal într-o parcare, ce măsuri va lua Comisia Europeană în vederea implementării Regulamentului privind Sănătatea și Siguranța la locul de muncă, în sectorul transporturilor?

În acest caz particular, și având în vedere numeroasele articole de presă în care s-a relatat despre acte similare, de ucidere sau de violență fizică asupra șoferilor de TIR de către imigranții din zona Portului Calais, ce măsuri vor fi luate de către Comisia Europeană?”, s-a adresat Carmen Avram, direct executivului comunitar, în interpelarea sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel