Carmen Adamescu, sechestru pe avere. Decizia procurorilor

Decizia instanței
Decizia instanței

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestru asigurător pe 16 bunuri imobile, în valoare totală de peste 41.000.000 de lei, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală şi delapidare în care este cercetată Carmen Adamescu, soţia omului de afaceri Dan Adamescu.

Surse Agerpres au precizat joi că printre imobile se numără Hotel Rex Mamaia, şase apartamente în imobilul în care Carmen Adamescu se află în arest la domiciliu, un teren în Ghimpaţi, un apartament în Poiana Braşov şi o casă naţionalizată pe strada Lascăr Catargiu din Capitală.

"La data de 17 octombrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare un sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute în proprietate de patru societăţi comerciale", informează IGPR, într-un comunicat.

De asemenea, a fost pusă în aplicare poprirea sumelor existente într-un cont bancar deschis de una dintre firme, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor menţionate anterior, care pot servi la garantarea reparării pagubei produse, a executării pedepsei amenzii ori a cheltuielilor judiciare.

Potrivit IGPR, măsura asiguratorie a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti având în vedere prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, în cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

"Astfel, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestrul asigurător asupra a 16 bunuri imobile (inclusiv un hotel situat în staţiunea Mamaia), în valoare totală de 41.453.458 de lei", se arată în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a decis pe 11 octombrie ca fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care este cercetată pentru delapidare şi evaziune fiscală.

Instanţa a respins cererea procurorilor de la Parchetul Capitalei privind arestarea preventivă a lui Carmen Adamescu, însă a hotărât ca ea să stea în arest la domiciliu.

Carmen Adamescu, reținută pe 10 octombrie

Carmen Adamescu a fost reţinută pe 10 octombrie, pentru 24 de ore, în dosarul în care poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au efectuat percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei prin delapidare şi evaziune fiscală. Ea a fost audiată mai multe ore de ofiţerul de caz, însă nu a colaborat cu anchetatorii, după cum precizau surse judiciare. De asemenea, ea nu a dorit să dea declaraţii scrise în acest dosar.

Ce reiese din cercetări

Conform IGPR, din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate "închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii", ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte firme controlate direct sau prin intermediari, în baza cărora s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea sumelor achitate în baza unor facturi fictive. Plăţile efectuate ilegal s-ar ridica la aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casierie sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnaţi, precizează IGPR.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operaţiunilor economice fictive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel