Urmărește emisiunea live


Carlo Cottarelli, noul premier al Italiei

Carlo Cottarelli
Carlo Cottarelli

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, l-a mandatat oficial luni pe Carlo Cottarelli, fost înalt responsabil al Fondului Monetar Internaţional, cu formarea unui nou guvern tehnocrat. 

Mișcarea vine după o încercare nereuşită a partidelor Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Liga de a crea o coaliţie guvernamentală, informează agenţiile internaţionale de presă.

Preşedintele l-a primit pe domnul Cottarelli, căruia i-a cerut să formeze un guvern, a anunţat secretarul general al preşedinţiei italiene, Ugo Zampetti.

Liderii M5S şi Ligii, Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, au criticat vehement veto-ul preşedintelui Sergio Mattarella faţă de propunerea lor pentru postul de ministru al economiei, euroscepticul Paolo Savona.

Mattarella a explicat că a acceptat fiecare ministru propus de M5S şi Liga, cu excepţia lui Savona, care a calificat euro drept o 'colivie germană' şi care a spus că Italia are nevoie de un plan pentru a părăsi zona euro 'dacă este necesar'.

Şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, care a fost ministru de externe al Italiei, a afirmat că are 'încredere deplină în instituţiile italiene. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel