Urmărește emisiunea live


Carles Puigdemont la un pas de extrădare. Cerere a parchetului german

 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont ar putea fi extrădat din Germania în Spania, ţară care intenţionează să-l judece pentru rebeliune şi deturnare de fonduri.

Carles Puigdemont ar putea fi extrădat în Spania, acolo unde instanţa intenţionează să-l judece pentru fapte de rebeliune şi deturnare de fonduri în urma tentativei sale eşuate de a declara independenţa regiunii. 

Parchetul german a cerut, vineri, extrădarea separatistului catalan Carles Puigdemont în Spania.Însă decizia finală revine tribunalului competent din Schleswig-Holstein în nordul ţării, care până acum s-a arătat foarte sceptic cu privire la validitatea acestor acuzaţii în virtutea legislaţiei germane. Nicio dată precisă nu a fost stabilită pentru această decizie ce ar trebui să intervină în zilele sau săptămânile următoare. 

Puigdemont a fost arestat la sfârşitul lunii martie în nordul Germaniei

Carles Puigdemont, fost şef al executivului regional al Cataloniei, a fost arestat la sfârşitul lunii martie în nordul Germaniei, în virtutea unui mandat de arestare european emis de Spania. El s-a instalat la Berlin după ce a fost eliberat sub control judiciar de justiţia germană în aşteptarea unei decizii în acest caz. Pentru parchetul german, sunt justificate atât acuzaţia de deturnare de fonduri, cât şi cea de rebeliune în timpul declaraţiei de independenţă din toamna trecută. 

"Elementele furnizate de autorităţile spaniole arată în mod clar că violenţele din Catalonia pot fi atribuite persoanei căutate", se arată în comunicatul Parchetului, favorabil plasării în detenţie a lui Puigdemont în aşteptarea extrădării sale. Dar tribunalul regional din Schleswig-Holstein a refuzat deja de două ori cererile parchetului de a-l încarcera pe Puigdemont. În aprilie, el a ordonat eliberarea acestei figuri centrale a independenţei catalane, relatează Agerpres.

Acest tribunal, care va avea ultimul cuvânt, a sugerat până acum că nu a fost convins de acuzaţiile de rebeliune. Rămâne de văzut dacă îşi va schimba în cele din urmă hotărârea sau dacă va autoriza sau nu predarea lui Puigdemont pentru acuzaţiile mai puţin grave de deturnare de fonduri publice. 

După declaraţia de independenţă eşuată a Cataloniei pe 27 octombrie, care a condus la plasarea regiunii sub tutela guvernului central spaniol şi destituirea întregului guvern al lui Puigdemont, acesta din urma s-a exilat în Belgia. Recent, el a renunţat la conducerea regiunii, sperând să scoată Catalonia din impasul politic cu Madridul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel