Cariere în domeniul IT pentru elevi

Microsoft România, în parteneriat cu Fundația EOS și Certipro Education, anunță debutul proiectului Informatic@365.

Acest proiect care propune o soluție de educație și instruire în domeniul IT adresată elevilor de liceu, prin care să conecteze școala, cadrele didactice și elevii la competențele necesare industriei IT. 

Acest proiect oferă unui număr de 1.000 de elevi din întreaga țară acces la instruire profesională în informatică (computer science) prin acces la portalul Microsoft Imagine Academy. Suita de cursuri Microsoft Technology Associate disponibile în portalul Microsoft Imagine Academy oferă sesiuni de învățare structurate pe trei categorii: Programare (dezvoltarea de software, HTML5, JavaScript, CSS), Infrastructură IT (rețele, mobile, cloud, servicii server) și Baze de date.

Elevii vor avea ocazia să acceseze și resurse de instruire Microsoft Office Specialist (Word, Excel, PowerPoint, etc).

După perioada de instruire acești elevi își vor valida competențele dobândite prin susținerea unui examen profesional de certificare din suita de examene Microsoft Technology Associate. 

Astăzi, 20 noiembrie, la sediul Microsoft România din București, a avut loc cursul de instruire pentru cadrele didactice care vor coordona proiectul Informatic@365 la nivelul județului lor și care vor sprijini elevii în demersul lor de a își dezvolta competențe IT actualizate, necesare atât pentru continuarea studiilor universitare cât și pentru piața forței de muncă. Evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei Gabriela Matei, Director General Microsoft România și a doamnei Nușa Dumitriu-Lupan, Inspector General în cadrul Ministerului Educației Naționale. 

În cadrul acestei sesiuni de instruire, profesorii au avut oportunitatea de a explora resursele disponibile în portalul Microsoft Imagine Academy și de a se familiariza cu certificările oferite, fiind îndrumați în procesul de înscriere și accesare a portalului de training pentru cei 1.000 de elevi. 

[citeste si]

Proiectul Informatic@365 este un proiect dezvoltat și implementat de Fundația EOS cu sprijinul Microsoft Romania prin programul Youth Spark. Proiectul a fost lansat și prezentat în luna septembrie la consfătuirile inspectorilor de informatică din țară – selecția cadrelor didactice coordonatoare din fiecare județ realizându-se în cursul lunii octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel