Care sunt principalele griji ale românilor. Rezultatele unui sondaj INSCOP

oameni pe strada
oameni pe strada

Un sondaj realizat de INSCOP arată care sunt principalele surse de îngrijorare pentru români.

Majoritatea românilor consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită,conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului 'Adevărul', în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Astfel, 51,5% dintre respondenţi sunt de părere că direcţia este greşită (faţă de 48,5% în septembrie). După alegerea președintelui Iohannis, sondajele au arătat pentru prima dată optimismul românilor în ceea e privește direcția de evoluție a țării. La un an de mandat, acest optimism s-a pierdut.

Înrăutăţirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare cu 23,3% dintre opţiuni (faţă de 18,4% în septembrie). Urmează diminuarea veniturilor, cu 16% dintre opţiuni (faţă de 18,6% în septembrie), posibilitatea unui conflict/război în zonă, care îi îngrijorează pe 14,2% dintre respondenţi (faţă de 18,4% în septembrie) şi creşterea preţurilor, cu 13,1% dintre opţiuni (faţă de 9,7% în septembrie).

Potrivit sondajului, sunt îngrijoraţi de posibilitatea pierderii locului de muncă 12,5% dintre români (faţă de 13,2% în luna septembrie). Urmează instabilitatea politică - 8,7% (faţă de 10,5% în septembrie), posibilitatea producerii unor calamităţi naturale cu 5,6% (faţă de 5% în septembrie) şi deteriorarea mediului înconjurător cu 1,5% dintre opţiuni (faţă de 2,6% în septembrie).

Doar 1 român din 5 trăiește mai bine ca acum un an

De asemenea, 49,8% dintre români consideră că în România se trăieşte la fel ca în urmă cu un an (faţă de 50,3% în luna septembrie), 28,1% spun că în ţara noastră se trăieşte mai rău ca în urmă cu un an (faţă de 29% în luna septembrie), iar 19,5% apreciază că aici se trăieşte mai bine decât în urmă cu un an (faţă de 19% în luna septembrie). 2,6% dintre respondenţi nu ştiu sau nu răspund la întrebare (faţă de 1,7% în luna septembrie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel