Care sunt jurnaliștii, politicienii sau liderii sindicali pe care îi vedem cel mai des la televizor

casa-rpesei.
casa-rpesei.

Agenția de Rating Politic a făcut public un studiu care arată ponderea aparițiilor liderilor politici, sindicaliștilor sau jurnaliștilor la televizor, încercând astfel să răspundă la întrebarea ” Cine sunt actorii cei mai prezenţi în dezbaterile televiziunilor de ştiri din România?”.

Conform studiului, făcut în perioda 6 septembrie-1 octomrbie, un număr total de 166 de politicieni au fost prezenți pe micile ecrane. La această categorie, PDL și PSD au trimis un numar egal de 48 de oameni, iar PNL a avut 42 de reprezentanti. La capătul opus se află PRM, care a avut 2 membri pe sticlă și PNG, PNȚCD și PIN, cu câte un mebru.

În ceea ce privește sindicatele și patronatele, acestea au avut un numar total de 50 membri invitați la emisiuni. Sindicatele se află în fruntea clasamentului cu 41 de oameni, în timp ce patronatele au avut 9.

Nici jurnaliștii, comentatorii de presă sau diferiți specialiști nu au ocolit studiourile de televiziune. În total au fost 81 de prezenți, jurnaliștii și analiștii de presă fiind cei mai mulți și anume 41. Per ansamblu, politicieni au avut cele mai multe prezențe în talk-showuri. 58,7% din invitați au fost din clasa plotică, în timp ce junraliștii și comentatorii au o pondere de 25, 3%, iar patronaltele și sindicatele de 16%.

În topul politicienilor cu cele mai multe apariții se află pedelistul Alin Popoviciu, acesta apărând pe sticlă de 15 ori. La doar o prezență distanță se află liderul PSD Victor Ponta cu 14 apariții, urmat de conservatorul Dumitru Pelican și de liderul PNL Ludovic Orban, cu 13 respectiv 12 apariții.

Din partea sindicatelor și a patronatelor, campionul prezențelor în emisiuni este liderul Sed Lex, Vasile Marica, cu un număr total 18 apariții. Acesta este urmat de Florin Vâlnei de la  SNPV Pro Lex*, care a bifat 11 apariții și de Marian Gruia de la SNPPC, care a fost prezent de 9 ori. Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu ocupă pozția a 9-a cu 6 apariții.

În ceea ce privește breasla jurnalistică și comenatorii, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, ocupă primul loc cu 26 de apariții, urmat de Niels Schneker, consultat financiar și de Bogdan Chirieac cu 23 respectiv 15 apariții.

”Se poate observa în luna septembrie 2010 o orientare mai mare a partidelor, mai ales a PDL, de a trimite în dezbaterile generale personaje din eşalonul doi şi trei. PNL pare a fi partidul care trimite cei mai mulţi lideri din eşalonul întâi la aceste emisiuni (persoane cu funcţii în conducerea centrală).”, spun autorii studiului.

Talkshowuri urmărite în analiză au fost toate cu format stabil în perioada de studiu, cu periodicitate zilnică sau săptămânală, de la RealitateaTv şi Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel