Care sunt cele mai mari dileme ale pasionaților de schi începători? (P)

Anotimpul rece a sosit, iar prima ninsoare deja și-a făcut apariția la munte, astfel că pasionații de sporturi de iarnă speră ca sezonul de ski să înceapă cât mai curând.

Dacă cei mai experimentați în aceste sporturi știu ce trebuie să facă și cum să se pregătească, atât pe ei, cât și echipamentul, pentru a fi gata în momentul în care pârtiile vor fi practicabile, cei care abia au descoperit această pasiune se confruntă cu o mulțime de dileme. Să cumpere sau să închirieze un echipament de ski? Oare mai este nevoie de pregătire fizică înainte de a începe să schieze? Cum să aleagă echipamentul potrivit? Prin informațiile oferite în acest articol, încercăm să răspundem tuturor acestor întrebări.

Un echipament de ski nou sau închiriat?

Prețul la care un echipament de ski se poate ridica este unul foarte mare, la care cei mai mulți schiori începători nu se vor aștepta inițial și pentru care este posibil să nu aibă bugetul necesar. De aceea, este posibil ca aceștia să se orienteze către echipamentul închiriat.

Totuși, un echipament închiriat nu îl va ajuta pe schior prea mult, mai ales că este la început, când abia învață care sunt mișcările corecte. Acest lucru se întâmplă deoarece elementele esențiale, precum clăparii sau, mai ales, schiurile pot fi destul de uzate.

Prin urmare, o soluție foarte practică și accesibilă poate fi echipamentul second hand. Schiorii începători pot cumpăra schiuri second hand, al căror preț este unul foarte avantajos. Această opțiune este mai mult decât indicată pentru începători, avantajele sale fiind numeroase.

De asemenea, aceste schiuri sunt o soluție bună și în cazul copiilor, al căror picior este în creștere, iar într-un timp scurt echipamentul de iarnă le va rămâne mic.

Important este ca aceste echipamente second-hand să fie achiziționate de la magazine specializate pe această nișă, cum este Rarău Shop, care are grijă ca toate produsele să se afle într-o stare perfectă pentru a fi utilizate.  

Cum se alege echipamentul de schi potrivit?

De asemenea, o altă dilemă a schiorilor începători este și alegerea echipamentului de schi, mai ales când vine vorba de accesorii esențiale și opționale.

În primul rând, schiorii trebuie să știe că accesoriile precum bețele sau ochelarii de schi sunt mai mult decât necesare, mai ales în cazul începătorilor. Aceste accesorii îi vor ajuta să execute corect mișcările, pentru a aluneca ușor și în siguranță pe pârtie.

Pe de altă parte, la fel de importante sunt și hainele. Este indicat ca pantalonii și jacheta de ski să fie impermeabile, iar pe sub acestea să fie purtat un costum termic, care va ajuta la menținerea temperaturii corpului în parametri normali, fără a împiedica, însă, respirația pielii.

Este necesară o pregătire fizică înainte de alunecarea pe pârtie?

Practicarea unui sport de iarnă, indiferent dacă este vorba despre ski sau snowboard, presupune un efort fizic destul de intens. În cazul începătorilor, care nu sunt obișnuiți cu acest efort, dar nu numai, un antrenament fizic inițial este chiar recomandat.

Schiorii pot începe acest antrenament încă de la primele semne pe care le dă anotimpul rece, astfel încât să fie pregătiți în momentul în care va începe sezonul de schiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel