Care sunt cele mai grave probleme ale copiilor din mediul rural

Situație tragică a copiilor din mediul rural din România!

Accesul scăzut la educație și la serviciile de sănătate sunt cele mai grave probleme ale copiilor din mediul rural. Două familii din trei din mediul rural își tratează copiii bolnavi acasă, fără medic, iar rata mortalităţii infantile în 2012 a fost  aproape dublă în mediul  rural față de cel urban( 11,8% față de 6,6%).

În privinţa accesului la educaţie, datele arată că doar 77,9% dintre copiii din mediul rural termină gimnaziu şi unu din doi copii de la țară nu își poate continua studiile la liceu. Aceste informații au fost oferite în cadrul conferinței de presă „România azi – despre copiii cei mai vulnerabili”.

Evenimentul a dezbătut aceste două probleme importante și a trasat principala direcție de acțiune prin care World Vision România va interveni în 2014: dezvoltarea comunitară.

La ce sunt expuși copiii din mediul rural

Micuții sunt expuși riscului de a moșteni inegalități și de a acumula dezavantaje multiple, aspecte care pot influența în mod negativ viitorul lor.

Menită să creeze condițiile de progres economic și social pentru întreaga comunitate cu participarea activă a acesteia, dezvoltarea comunitară este principala direcție prin care World Vision România va interveni în 2014 la nivelul comunităților rurale defavorizate.

Oana Cuzino: "Voi face tot pentru a le oferi șansa unui viitor mai bun"

"Am acceptat cu inima deschisă propunerea World Vision România. Odată cu acest pas, mi-am luat un angajament moral față de copiii vulnerabili din România și voi face tot ce pot pentru a le oferi șansa unui viitor mai bun. Parteneriatul meu cu World Vision România va viza, în principal, aspectele ce țin de sănătatea copiilor și programul Donator de Viitor, însă voi susține cu drag toate proiectele pe care organizația le va derula în beneficiul micuților din mediul rural”, a declarat Oana Cuzino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel