Care mai e prețul unui hectar de teren arabil în România

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Prețurile diferă în funcție de regiune.

Institutul Național de Statistică a făcut o analiză amănunțită în privința prețurilor de vânzare pentru un hectar de teren arabil în România. În anul 2022, cifrele au înregistrat creșteri comparativ cu anul anterior, iar cele mai ridicate valori s-au consemnat în Regiunea București-Ilfov.

În anul 2022, prețul mediu al unui hectar de teren arabil în România a fost înregistrat la 39.704 lei, conform anunțului Institutului Național de Statistică de joi. Cel mai scăzut preț mediu a fost în Regiunea Nord-Est, cu 34.743 lei, în timp ce cea mai înaltă valoare a fost înregistrată în Regiunea București-Ilfov, atingând 59.263 lei.

Creșteri semnificative

Conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Statistică, în anul 2022, comparativ cu anul precedent, s-a înregistrat în România o creștere de aproximativ 6,1% a prețului mediu pentru terenul arabil. Cel mai mare avans a fost înregistrat în Regiunea de Nord – Vest a României, cu o creștere de 23,5%. În același timp, prețul mediu al pășunilor permanente a înregistrat o creștere de aproximativ 6% în anul 2022 față de anul anterior, pe întreg teritoriul țării, cu cea mai importantă creștere în Regiunea Nord-Est, unde aceasta a fost de 14,9%.

În cursul anului 2022, prețul mediu al unui hectar de teren arabil în Europa a cunoscut variații semnificative. Conform datelor disponibile pentru 19 state membre ale Uniunii Europene în 2022, prețurile terenului arabil au oscilat între un minim de 3.700 euro în medie în Croația și un maxim de 233.230 euro în medie în Malta. În ceea ce privește România, prețul mediu a fost de 8.051 euro pe hectar, scrie Agrointeligența.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel