Care este țara cu doar 217 de dolari în visterie

Tendai-Biti-001
Tendai-Biti-001

Ministrul de Finanțe din Zimbabwe, Tendai Biti, a recunoscut public, marți, că, după ce a plătit săptămâna trecută la zi ultimele salarii, în visteria țării sale nu se mai află decât 217 dolari, potrivit businessinsider.com. 

"După ce am plătit salariile funcţionarilor publici ne-au mai rămas în visteria ţării doar 217 dolari. Suntem într-o stare critică şi nu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele", a declarat jurnaliștilor ministrul Tendai Biti, în capitala Harare.

Economia din Zimbabwe a început să decadă la începutul acestui mileniu, după ce preşedintele Robert Mugabe a luat cu forţa pământul a peste 4.000 de fermieri, transformând agricultura într-o ruină.

Decizia președintelui a demolat încrederea investitorilor, a paralizat producția, a stopat afluxul turiștilor. Cel mai critic an pentru Zimbabwe a fost 2008, când rata anualizată a inflației a atins nivelul record de 231 milioane la sută iîn luna iulie, rata șomajului era de 80%, iar producția înregistra o cădere generalizată. Comparativ cu acea perioadă, situația actuală a statului este mult mai stabilă.

Guvernul din Zimbabwe a avertizat că nu are suficienți bani pentru a finanța un referendum constituțional și alegerile prezidențiale așteptate în acest an, fiind nevoie de 104 milioane de dolari pentru organizarea votului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel