Care este situația românilor din Italia. George Bologan, informații importante. "Există o categorie vulnerabilă"

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a vorbit despre situația românilor din Italia, în contextul noului lockdown.

"Principalele zone unde sunt mulți compatrioți care au rezidență sunt cele din nord: Piemonte, Lombardia, Valle d'Aosta. Acestea zone sunt zone roșii, în scenariul 4. Nu există în mod specific solicitări trimise de compatrioții noștri. Câteva întrebări de genul practice au apărut. Au întrebat ce trebuie să facă pentru a ajunge la aeroport. Nu există nici o problemă pentru cine vrea să se deplaseze la aeroport dacă face dovada pentru transportul internațional. 

Sunt în jur de 1.240.000 de români în Italia. O parte dintre aceștia s-au întors în România după primul val. De asemenea există probleme pentru cei care nu au un contract de muncă. Concedieri nu s-au înregistrat foarte multe pentru că au fost suspendate. Pentru angajatorii a căror activitate a avut de suferit de pe urme crizei, a existat posibilitatea de a solicita șomajul tehnic. Au fost introduse măsuri de urgență cu caracter extraordinar de susținere a familiilor fără venituri sau cu venituri limitate. Compatrioții noștri care au reședință sau dublă cetățenie, beneficiază de toate măsurile luate de statul italian.

Există o categorie vulnerabilă care nu este protejată și anume persoanele care oferă asistență la domiciliu. Acestea sunt cele mai expuse dacă nu îndeplinesc condițiile de pensionare. Dacă există un contract de muncă, oricine este acoperit și asigurat.", a declarat George Bologan, în direct la RealitateaPlus.

Ambasadorul i-a avertizat pe românii din Italia să nu accepte munca fără contract legal. În această situație ei nu pot beneficia de toate măsurile prevăzute pentru angajați, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel