Care este singurul oraș din România fără șomeri

Locuri de muncă vacante
Locuri de muncă vacante

Deși situația economică a României este precară, un oraș cu peste 30.000 de locuitori se poate lăuda cu o rată a șomajului ce se apropie tot mai mult de zero, scrie

Oraşul Sebeş din judeţul Alba a fost pus recent pe harta celor mai impor­tan­te centre de produc­ţie auto din România şi din regiune, în urma investiţiei de 300 de milioane de euro anunţată de grupul german Daimler. Sebeș are o populaţie de 32.000 de locuitori şi o rată a şomajului de sub 2%. Cele 400 de noi locuri de muncă oferite de constructorul Mercedes-Benz vor duce rata şomajului la 0%.

Astfel, toata gama de producţie industrială este reprezentată în municipiul Sebeș, pornind de la industria pielăriei şi a ciorapilor, ramuri cu tradiţie pe plan local, şi continuând cu industria mobilei, exploatărilor forestiere, etc. Sunt de asemenea numeroase firme ce au ca obiect de activitate transportul intern şi internaţional de mărfuri, cu capital străin sau autohton.

Investiții de 500 de milioane de dolari

Volumul investiţiilor străine se cifrează la aproximativ 500 milioane de dolari. Acestea sunt favorizate de situarea oraşului chiar pe un drum european, existenţa unei platforme industriale cu toate utilităţile, personal calificat şi influenţă săsească în ceea ce priveşte administraţia locală.

Dintre cei mai importanţi investitori străini în domeniul prelucrării lemnului, amintim: Holzindustrie Schweighofer, Kronospan, Savini Due, Ciatti HT, Grande Arredo.

Municipiul Sebeş s-a făcut cunoscut, atât în ţară cât şi în străinătate, şi datorită investiţiilor autohtone. Astfel pe teritoriul urbei activează cu succes una dintre cele mai mari fabrici de ingheţată din România, Alpin 57 Lux, precum şi una de producţie a berii Albacher, deţinută de Romaqua Grup. Totodată, la Sebeş, există una dintre cele mai moderne fabrici de producţie a hârtiei, şi anume Pehart Tec Petreşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel