Care este limbajul de iubire al copilului tău?

Foto: Pexels/ Limbajul de iubire al copilului tău
Foto: Pexels/ Limbajul de iubire al copilului tău

Limbajele de iubire la copii nu sunt cu mult diferite de cele la adulţi, însă acestea trebuie adaptate caracteristicilor fiecărui copil.

Iubirea este un sentiment puternic și complex care poate fi exprimată în mai multe moduri. În cartea „Cele 5 limbaje ale iubirii”, autorul Gary Chapman identifică 5 moduri prin care oamenii pot arăta și simți iubirea, prin vorbe de afirmare, atenție fizică, timp de calitate, daruri și servicii.

Aceste limbaje ale iubirii sunt valabile atât pentru adulți cât și pentru copii, însă copiii au nevoie de o formă specială de exprimare a iubirii care să țină cont de nevoile și caracteristicile lor.

Copiii au nevoie să audă constant vorbe de încurajare, aprobare și afirmare din partea părinților și adulților din viața lor, le face bine să știe că sunt apreciați și iubiți pentru cine sunt, nu doar pentru realizările lor. Vorbele de afirmare pot avea un impact puternic asupra încrederii în sine a copiilor și a felului în care se percep ei înșiși.

Atenție fizică. Copiii au nevoie de atenție fizică și de contact apropiat cu părinții lor acest lucru poate include îmbrățișări mângâieri sau chiar pur și simplu statul lângă ei atenția fizică le arată copiilor că sunt iubiți. 

Gesturile oricât de mici arată aprecierea

Copiii au nevoie de timp de calitate cu părinții lor în care să se concentreze doar asupra lor și să le acorde atenția necesară. Asta poate însemna să le citești o poveste, să te joci cu ei sau să ieșiţi la plimbare împreună. Timpul de calitate le arată copiilor că sunt importanți și că sunt apreciați.

Darurile pot fi o modalitate de a arăta iubire copiilor, mai ales dacă sunt alese cu atenție și dacă au o semnificație specială pentru ei. Ele pot fi mici sau mari, dar ce contează este gândul care stă în spatele lor.

Oferirea de servicii copiilor poate fi o modalitate de a arăta iubire mai ales dacă au nevoie de ajutor cu diverse activități sau responsabilități. Asta poate include ajutorul la teme pregătirea mesei sau chiar spălatul hainelor. Oferirea de servicii le arată copiilor că sunt apreciaţi.

În concluzie, „Cele 5 limbaje ale iubirii” sunt valabile și pentru copii, însă trebuie adaptate la nevoile și caracteristicile lor. Fiecare copil poate avea un limbaj preferat de iubire, însă este important să le oferim atenție și în celelalte limbaje pentru a le arăta că sunt iubiți și apreciați în mod echilibrat.

În plus, este important să le vorbim de scris deschis despre iubire și să le explicăm ce înseamnă această emoţie, astfel încât să se poată înțelege și să exprime iubirea și ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel