Care este cea mai bună zi pentru a călători cu avionul

Sâmbăta este cea mai bună zi pentru a pleca într-o călătorie cu avionul de pe aeroporturile din România, peste 88% dintre curse decolând şi aterizând la timp.

Sâmbăta este cea mai bună zi pentru a pleca într-o călătorie cu avionul de pe aeroporturile din România, peste 88% dintre curse decolând şi aterizând la timp, comparativ cu ziua de vineri care a avut o rată de punctualitate de 79,2%, aproape similară celei de luni, cu 79,5%, se arată într-o analiză de specialitate, remisă miercuri Agerpres.

În ultimele 60 de zile, aproape 5.000 de pasageri ai companiilor aeriene au fost afectaţi de întârzierea unui zbor sau anularea acestuia, aeroportul Henri Coandă şi cel din Cluj-Napoca înregistrând cele mai multe probleme la zboruri, aproape 50 de curse din Bucureşti generând neplăceri pasagerilor şi potenţiale compensaţii de la companiile aeriene în valoare de 1,35 milioane euro.

În perioada octombrie-noiembrie, data de 17 noiembrie (vineri) a fost cea care a marcat cele mai multe întârzieri pe cinci aeroporturi din România, când 464 de curse au decolat cu 15 până la 180 de minute întârziere, respectiv un zbor cu peste trei ore întârziere, conform datelor AirHelp.

De altfel, în ultima perioadă, vinerea a avut cea mai slabă performanţă în ceea ce priveşte punctualitatea zborurilor, doar 80,5% dintre curse decolând la timp, în cazul aeroportului din Bucureşti. La polul opus este ziua de sâmbătă, cu o rată a punctualităţii de aproape 88%.

Valoarea compensaţiilor, aproape 1,8 milioane de euro

'Când achiziţionăm biletul de avion şi nu depindem de o dată anume tindem să optăm pentru cea mai ieftină variantă de preţ sau cea mai bună oră de aterizare sau decolare, nu ne gândim şi la cea mai aglomerată zi dintr-un aeroport. O cursă decolată cu întârziere poate duce la o pierdere a unui zbor de legătură, cu situaţii în care pasagerul nu este eligibil pentru compensaţii din partea operatorului aerian. În cazul acesta, pasagerul pierde şi zborul, şi plăteşte şi un al doilea bilet', spune Ştefan Radu, country manager pe România al AirHelp, companie specializată în obţinerea de compensaţii pentru pasagerii companiilor aeriene.

Ştefan Radu apreciază că, bazându-ne pe statistici, dacă ar fi să alegem un zbor fără emoţii, ar trebui să alegem decolarea de pe aeroporturile din Bacău, Craiova, Constanţa, Oradea, Sibiu, Suceava sau Satu Mare unde, în ultimele 2 luni, pasagerii nu au fost afectaţi de întârzieri sau anulări. Aceleaşi statistici arată că zborurile de noapte de la Oradea şi cele din prima parte a dimineţii de la Constanţa au fost de fiecare dată la timp, aviz celor care călătoresc din aceste destinaţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel