EXCLUSIV  Care e sursa, de fapt, a SCANDALULUI cu GRĂTARE și Poliție. Imaginile au șocat o lume întreagă

Petrecerile cu muzică și grătare de Paști au fost oprite cu scandal de polițiști. Dar care este ”sursa” acestor grătare? Răspunsul l-a dat jurnalistul Val Vâlcu.

”Eu aș începe cu judecătorii și procurorii din cazul Țăndărei, de exemplu, când nu au reușit să-i oprescă pe infractorii cu rețelele lor de cerșetorie șocând Marea Britanie”, a zis Val Vâlcu.

Cazul Țăndărei a fost prezentat cu surle şi trâmbiţe de autorităţile româneşti în 2010. Imaginile cu mascaţii cu berbece care spargeau uşile palatelor din Ţăndărei în căutare de traficanţi de copii au făcut înconjurul lumii și au apărut la BBC şi Al Jazeera. A fost primul caz de trafic de minori investigat de poliţiştii români şi englezi. Cei 26 de romi arestaţi şi puşi sub acuzare în 2010 au fost eliberaţi după câteva luni. Cazul priveşte traficarea a 181 de copii romi în Marea Britanie, unde erau folosiţi la cerşetorie şi furturi.

Oamenii ăștia nu se temeau de lege nici în vreme normală, de ce s-ar teme acum?! Că scandal și grătare în stare de urgență nu fac oamenii care respectă legea, ci tot infractorii.

Autoritățile trebuiau să facă și un pic de prevenție cu astfel de persoane. Adică în comunitățile mai slab educate, cu comportament tribal, trebuiau să vorbească cu șefii lor. Să facă un pic de educație, să vorbească cu conducătorii informali ai acelei comunități ca să explice ei, majorității mai puțin instruite, pe înțelesul său.

De altfel, sociologii au remarcat eșecul comunicatorilor din România de a vorbi despre regulile din starea de urgență și pentru cei cu instrucție mai puțină sau cei aflați la periferia societății, a mai remarcat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel