Cardurile de sănătate expiră în 31.01. CNAS anunță ce se întâmplă

Irina Constantin / 03 ian 2019 / 17:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cardurile de sănătate expiră la 31.01.2019. 

CNAS transmite că asigurații pot folosi încă doi ani aceste carduri de sănătate, chiar dacă pe ele scrie că expiră în 31.01.2019. A fost prelungită valabilitatea cardurilor naționale de sănătate de la 5 ani la 7 ani. Prin urmare asiguratul nu trebuie să facă nimic cu privire la expirarea cardului de sănătate, acesta urmând să fie valabil până în 31.01.2021. 

"În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi", precizează CNAS.

Pentru a verifica dacă ești asigurat, trebuie să accesezi următorul LINK de pe site-ul CNAS, unde trebuie să-ți introduci CNP-ul și codul de verificare. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25