Cardul de sănătate, OBLIGATORIU la URGENȚE. Medic, REVOLTAT: O fi iar vinovat Băsescu, Ponta sau Iohannis?

Medicul primar urgențe din Iași, Tudor Ciuhodaru, este vehement împotriva cardurilor de sănătate la urgențe. 

"Planificaţi cu mare grijă orice prezentare la urgenţe şi nu uitaţi de card! Ca şi când nu am aştepta cu orele prin aşa zisele servicii de urgenţă mai vine o nouă bomboană pe colivă: cardul de sănătate ar putea deveni obligatoriu chiar şi pentru urgenţe. Şi va veni la UPU cu ambulanţa un nou domn Corneliu Barba ce va aştepta tot câte nouă ore până va muri. Ce-i drept de data aceasta va fi ţinut pe hol cu card valabil până i se va introduce cardul sau îşi va reveni sistemul dar tot nu va fi internat până nu va sucomba", a declarat medicul primar urgențe, într-un comunicat remis dcnews.ro. 

"Trebuie simplificat sistemul, nu complicat!"

Tudor Ciuhodaru a adăugat că "probabil trebuie să mai fie risipiţi nişte bani pe plasticuri fără valoare sau vor să trimitem acasă după card orice pacient care ajunge cu degetele în pungă că, deh nu e în comă şi nici politraumatism nu este, şi poate să se deplaseze. Cardul asta ar fi trebuit să aducă avantaje utilizatorilor, să ofere un istoric şi alte informatii utile terapiei, nu să îl folosească pentru a restricţiona accesul la un sistem de urgenţă ce are oricum multe alte probleme. Trebuie simplificat sistemul, nu complicat! Poate o fi iar vinovat Băsescu sau Ponta sau Iohannis, dar nu tovarăşul care administrează de zece ani afacerea de miliarde a sistemului de urgenţă. Ne va minţi din nou sau ne va spune iar că morţii sunt de vină?!". 

"Ştiaţi că sunt ţări unde nu se platesc asigurări de sănătate dar au un sistem de urgenţă funcţional în orice condiţii? Urgenţa nu trebuie să depindă de un plastic", a conchis medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel