Cardul de sănătate. Colegiul Medicilor din București, studiu teribil

Card de sanatate
Card de sanatate

Sistemul informatic al cardului de sănătate se blochează de până la trei ori pe săptămână, susţin medicii care au participat la un sondaj realizat de Colegiul Medicilor Bucureşti. 

Potrivit studiului publicat pe site-ul Colegiului, 62% dintre medici sunt de părere că sistemul informatic trebuie îmbunătăţit, aproape un sfert cer să fie angajat personal tehnic, iar 11% - să crească la 20 de minute timpul alocat unei consultaţii.

La întrebarea cât de frecvent se blochează sistemul informatic pentru cardul de sănătate, 58% au declarat că se confruntă cu 1 - 3 blocări pe săptămână, iar 52% dintre medicii participanţi la studiu spun că blocajul durează două ore.

Aproape 50% dintre respondenţi susţin că din cauza blocajului nu pot consulta, în medie, 1 - 5 pacienţi, iar 27%, între 5-10 pacienţi. Totodată, 49% susţin că din cauza blocării sistemului informatic pentru cardul de sănătate nu au putut elibera reţete şi trimiteri, în medie, pentru 1 - 5 pacienţi, iar 30%, pentru 5 - 10 pacienţi.

Potrivit studiului, 45% dintre respondenţi spun că ulterior le-au fost validate doar parţial serviciile efectuate în sistem offline, iar 16% că nu le-au fost validate deloc. În medie, validarea cardului durează 5 minute, potrivit a aproape jumătate dintre respondenţi.

Sondaj online

Sondajul a fost efectuat online, în perioada 17 - 31 mai, de către Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti în rândul membrilor săi.

'Această consultare online, sub forma unui chestionar, postată pe site-ul www.cmb.ro, a fost realizată pentru a cunoaşte poziţiile membrilor săi, pe care CMMB le va susţine în faţa autorităţilor şi a societăţii', a declarat prof. dr. Cătălina Poiana, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.

Chestionarul a încercat să evalueze în ce măsură activităţile administrative legate de SIUI/card de sănătate au impact asupra activităţii medicale. Rezultatele vor fi analizate cu toţi factorii de decizie implicaţi. Respondenţii au fost în egală măsură medici care îşi desfăşoară activitatea în cabinete de medicină de familie, în ambulatoriu şi în spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel