Cardinalul Lucian, îndemn la vaccinare în Pastorala de Crăciun: Suntem alături de cei bolnavi şi transmitem tuturor un mesaj de încurajare

Cardinalul Lucian, îndemn la vaccinare în Pastorala de Crăciun: Suntem alături de cei bolnavi şi transmitem tuturor un mesaj de încurajare
Cardinalul Lucian, îndemn la vaccinare în Pastorala de Crăciun: Suntem alături de cei bolnavi şi transmitem tuturor un mesaj de încurajare

Cardinalul Lucian, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva COVID-19.

Cardinalul Lucian, Arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, adresează, în Pastorala de Crăciun, un îndemn la vaccinare împotriva COVID-19 şi la respectarea "cu stricteţe" a tuturor măsurilor sanitare pentru ameliorarea situaţia actuale şi prevenirea agravării acesteia, transmite Agerpres.

"În această situaţie îngrijorătoare prin care trece ţara noastră şi lumea întreagă, suntem alături de cei bolnavi şi transmitem tuturor un mesaj de încurajare: Isus Biruitorul este speranţa noastră! Biserica susţine autorităţile Statului şi personalul medical prin rugăciune şi prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare şi la respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor, pentru a se ameliora situaţia actuală şi a preveni agravarea acesteia. Clipele de mare suferinţă prin care trec fraţii şi surorile noastre ne îndeamnă să ne dedicăm şi mai mult rugăciunii pentru cei suferinzi, dar şi pentru cei care, prin misiunea lor, îşi expun sănătatea cu devotament şi compasiune faţă de semeni", arată Cardinalul Lucian.

"Împreună cu fraţii noştri, vom putea trece mai uşor prin greutăţile şi dificultăţile vieţii"



Înaltul ierarh cheamă la trăirea credinţei în Biserică "împreună cu ceilalţi fraţi, cu generozitate şi umilinţă", aşa cum a îndemnat Papa Francisc prin motto-ul vizitei apostolice în ţara noastră din anul 2019.

"Totodată, în deplină comuniune cu Sfântul Părinte Papa Francisc, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, a marcat deschiderea procesului sinodal pentru cea de-a XVI-a Adunare generală ordinară a Sinodului Episcopilor (17 octombrie 2021), cu tema "Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare şi misiune". Vă adresez în acest sens invitaţia părintească de a vă implica în faza arhieparhială, astfel încât, în urma consultărilor, să avem o imagine a mersului împreună şi în Biserica noastră. Cu adevărat, în Biserică păşim nu în singurătate, ci împreună cu ceilalţi fraţi, cu generozitate şi umilinţă, aşa cum ne-a îndemnat Sfântul Părinte prin motto-ul Vizitei Apostolice în ţara noastră din anul 2019: 'Să mergem împreună!'. Împreună cu fraţii noştri, vom putea trece mai uşor prin greutăţile şi dificultăţile vieţii şi vom da o mărturie mai puternică şi credibilă despre prezenţa vie a lui Cristos, iar rugându-ne unii pentru alţii vom regăsi puterea de a ne reînnoi inimile", îndeamnă înaltul ierarh greco-catolic.

PF Lucian le transmite credincioşilor sărbători sfinte şi binecuvântate, cu sănătate, har şi binecuvântare cerească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel