Caravana de migranţi, ciocniri la graniță. Intervenția poliției în Mexic

Sebastian Florea / 29 oct 2018 / 09:35 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Caravana de migranţi latino-americani care se îndreaptă spre SUA s-a oprit în Mexic, după ce au avut loc ciocniri la frontiera cu Guatemala.

Caravana de migranţi din America Latină care se îndreaptă spre SUA a făcut duminică o oprire în localitatea Tapanatepec din statul mexican Oaxaca, în timp ce ciocniri au avut loc pe podul frontalier care leagă Guatemala de Mexic, unde poliţişti mexicani au blocat intrarea a peste o mie de hondurieni, relatează luni AFP

Sâmbătă seara, zvonuri false privind răpirea unui copil a provocat agitaţie în rândurile caravanei, iar un bărbat a scăpat la limită pentru a nu fi linşat, refugiindu-se în biserica din Tapanatepec. Cu o zi înainte, printr-un vot cu mâna ridicată, migranţii au respins planul de ajutor propus de preşedintele mexican Enrique Nieto şi au preferat să-şi continue drumul spre Mexic, unde vor să depună cereri de permis pentru migraţie, pentru a putea să-şi continue drumul până în SUA.

'Tu eşti în casa ta'

Preşedintele mexican a lansat vineri un plan denumit 'Tu eşti în casa ta', oferindu-le migranţilor o asigurare medicală, un permis de educaţie pentru copiii lor şi de muncă temporară, cu condiţia ca ei să-şi înainteze cererile de azil în statele Chiapas şi Oaxaca, în sudul Mexicului. Guvernul mexican a trimis o delegaţie şi poliţişti care au blocat caravana timp de două ore pe drum, pentru a se asigura că migranţii erau informaţi cu privire la planul propus.

Caravana ar urma să-şi reia drumul în direcţia Niltepec, apoi spre Mexic, înainte de a încerca să ajungă la frontiera de sud a SUA. Aceşti migranţi au plecat din Honduras la 13 octombrie, fugind de violenţele şi sărăcia din ţara lor. Preşedintele american Donald Trump a promis că-i va împiedica să intre pe teritoriul american şi a anunţat că va trimite 800 de militari la frontieră.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24