Caravana "Când doi ori doi fac şase, zâmbeşte!", în Sectorul 6

Un număr de 45 de copii care frecventează Centrul de zi "Sf.Andrei" au aflat care sunt tehnicile corecte de periaj dentar direct de la stomatologul Centrului de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie".

Acţiunea face parte din campania "Când doi ori doi fac şase, zâmbeşte!", care promovează igiena orală, atât pentru asigurarea unui zâmbet frumos, dar şi pentru evitarea apariţiei infecţiilor bucale.

Astfel, cei mici au înţeles că durerea este modalitatea corpului de a semnaliza o suferinţă, iar neglijarea sa duce la complicaţii cum ar fi pierderea dintelui. De aceea, controlul stomatologic periodic al dinţilor este obligatoriu pentru a avea o dantură sănătoasă şi frumoasă. La final, prichindeii au primit o pastă de dinţi, o periuţă şi un orar pentru a-şi putea fixa rutina periajului dentar - de două ori pe zi, timp de două minute.

Majoritatea afecţiunilor dentare pot fi evitate



"Majoritatea afecţiunilor dentare pot fi evitate, dar este necesar să se ţină cont de faptul că periajul corect şi controlul de rutină menţin sănătatea cavităţii bucale, prevenind neplăcerile ulterioare asociate tratamentelor", a explicat stomatologul Andrei Niţă.
Campania se află la a doua ediţie, anul acesta se va derula până în luna noiembrie 2019, acţiunile vizând toţi beneficiarii serviciilor acordate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. În funcţie de vârstă şi adaptat înţelegerii fiecăruia, cei prezenţi vor fi implicaţi în diverse activităţi ce urmăresc educaţia în vederea îmbunătăţirii sănătăţii orale.

"Susţin campaniile de promovare a sănătăţii la nivel individual, astfel strategia noastră de a îmbunătăţi calitatea vieţii la nivelul întregii comunităţi devine fiabilă" a spus primarul Gabriel Mutu.

Centrul de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie", situat în Bulevardul Uverturii, nr. 81, este locul unde cetăţenii pot beneficia de consultaţii şi tratamente medicale de calitate, decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Bucureşti, iar persoanele cu situaţie financiară precară din comunitate au posibilitatea de a accesa servicii medicale gratuite sau cu plată parţială, în funcţie de venituri. Pentru programări sau informaţii suplimentare sunaţi la 031.9593 sau vizitaţi www.nectarie6.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel