Caraş-Severin: Exerciţiu de cooperare pe linia unor situaţii de urgenţă generate de producerea unui seism

Toate structurile din cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă au acţionat şi au cooperat, joi, după activarea Planului roşu de intervenţie, pentru a salva 30 de persoane rămase captive la Liceul Tehnologic 'Clisura Dunării', victime ale unui seism produs în zona Moldova Nouă, potrivit unui exerciţiu organizat de ISU 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin.

 'La Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic a desfăşurat un exerciţiu de cooperare pe linia managementului unitar a unor situaţii de urgenţă generate de producerea unui seism, fapt pentru a fost activat şi Planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Caraş-Severin, scenariul prevăzând un număr mare de victime. La încheierea exerciţiului, toate cele 30 de victime au fost salvate. Exerciţiul a urmărit antrenarea structurilor participante pentru gestionarea operativă, unitară şi eficientă a situaţiilor de urgenţă produse de seism.

A existat o colaborare foarte bună între forţele participante. Cadrele didactice şi elevii din cadrul unităţii de învăţământ au fost foarte receptivi la aceasta activitate', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, Elena Tarla.

Pe timpul exerciţiului, s-au urmărit mai multe aspecte, precum asigurarea fluxului informaţional-decizional la nivelul structurilor antrenate, testarea capacităţii de reacţie şi decizie a structurilor din cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, îmbunătăţirea cooperării intra şi interinstituţionale, dar şi antrenarea tuturor structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă produse.

Pentru rezolvarea situaţiilor tactice au cooperat mai multe instituţii cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, printre care, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moldova Nouă, Poliţia Locală Moldova Nouă, Unitatea de Primiri Urgenţe Reşiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Societatea de Cruce Roşie, Serviciul Salvamont - Salvaspeo, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara - SPF Moldova Nouă, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Caraş-Severin, Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă şi operatori economici - furnizori de utilităţi. Cu toţii şi-au concentrat efectivele la locul evenimentului pentru căutarea persoanelor rănite, aflate în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza prăbuşirii unor elemente de construcţie ori mobilier, acordarea de prim ajutor calificat şi asistenţă medicală, extragerea şi evacuarea victimelor, precum pentru transportul acestora la spital, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel