Caraş-Severin: Atleta Daria Grigoroiu va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Atleta Daria Grigoroiu, care a impresionat în competiţiile naţionale, are şansa de a-şi demonstra valoarea şi peste hotare, eleva profesorului Ştefan Nagy urmând să participe în această vară la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, capitala Azerbaidjanului.

"Calificarea la acest concurs este o performanţă deosebită pentru atleta noastră, deoarece este cel mai important concurs la nivel de juniori. A ajuns aici datorită performanţei extraordinare pe care a obţinut-o la proba de 100 metri garduri. Sperăm ca şi în această competiţie să intre în primele opt alergătoare la 100 metri garduri din Europa. Anul trecut, Daria Grigoroiu a participat la un alt mare concurs internaţional, Gimnaziada, care a avut loc în Maroc, unde a obţinut o medalie de bronz", a declarat antrenorul de atletism de la CSS Reşiţa, Ştefan Nagy.

După înotătorul Denis Popescu, un alt exponent al sportului reşiţean obţine biletul pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European. Sprintera Daria Grigoroiu, una dintre cele mai talentate reprezentante ale noului val din atletismul românesc, şi-a continuat spectaculoasa ascensiune în topurile naţionale, iar eforturile i-au fost răsplătite. Medaliată cu bronz la Naţionalele de tineret, în proba de 100 de metri garduri, junioara Daria Grigoroiu şi-a asigurat prezenţa la prestigioasa competiţie europeană care va avea loc anul acesta la Baku, în perioada 21-27 iulie. 

Festivalul Olimpic al Tineretului European este o celebrare a tinereţii, speranţei şi păcii, o sărbătoare care promovează idealurile olimpice de excelenţă, prietenie şi respect. Toate acestea sunt reprezentate de Flacăra Păcii şi istoricul Măslin de Aur, care simbolizează rădăcinile adânci ale festivalului, crengile sale fiind o umbrelă deschisă, gata să-i primească pe sportivii tuturor Comitetelor Naţionale Olimpice Europene. 

Până la participarea la FOTE, Daria mai are însă în faţă câteva concursuri interne majore, iar primul dintre ele este Campionatul Naţional de Juniori, care va avea loc la Piteşti, în zilele de 21 şi 22 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel