Caraş-Severin: Ziua Diasporei, sărbătorită la Reşiţa

O dezbatere şi un spectacol artistic vor avea loc vineri, de Ziua Diasporei, în municipiul Reşiţa. 'În data de 23 august 2019 va avea loc a IV-a ediţie a Zilei Diasporei, eveniment susţinut de Primăria Reşiţa, în colaborare cu comunitatea RePatriot şi Fundaţia Romanian Business Leaders. 

Cu acest prilej, Primăria municipiului, puternic marcată de exodul celor ce aleg să muncească în străinătate, organizează începând cu ora 12.00, în sala de şedinţă a Consiliului Local, conferinţa - Hai acasă!', a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Andrei Apostol. Pe parcursul dezbaterii, participanţii vor încerca să afle de ce pleacă reşiţenii şi ce i-ar motiva să rămână în oraş.

Totodată, se va analiza impactul socio-emoţional asupra copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, se vor da exemple de bună practică a celor ce au revenit acasă şi vor fi prezentate oportunităţi oferite de administraţia locală şi agenţii economici de succes. Participarea la dezbateri şi la spectacolul organizat este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul va cuprinde momente artistice, recitaluri de muzică clasică, un program de dansuri şi cântece populare, dans sportiv şi proiecţii de scurtmetraje în regia reşiţeanului Sabin Dorohoi. Programul artistic se va derula în centrul civic al municipiului Reşiţa, începând cu ora 19.30. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel