EXCLUSIV  CARANTINAREA unor străzi din București. Comisarul şef Christian Ciocan a RĂBUFNIT după ce a zis Nicușor Dan

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Comisarul şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, a reacționat după declarațiile primarului Nicușor Dan.

Am auzit cu toții declarațiile de astăzi ale domnului Nicușor Dan, în prezent ales primar general al municipiului București, referitoare la implicarea Poliției Române în măsuri de carantinare pe străzi, în București.

Domnul Nicușor Dan a creat o dificultate și a intervenit premierul României, Ludovic Orban. Domnul Nicușor Dan, care este nimic altceva decât primar al Bucureștiului, a făcut referiri la Poliție, în condițiile în care domnia sa apreciază, nu știm în ce mod, că Bucureștiul va fi carantinat pe străzi.

Nu înțelegem ce a dorit să spună domnul Nicușor Dan, nici nu ne preocupă, dar informăm cetățenii României cu privire la următoarele lucruri:

Poliția Română este o instituție de forță a statului care apără drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Funcționează în baza unei legi și se supune numai șefilor ierarhici, pe verticală, doar ministrului de Interne, domnul Marcel Vela. Declarațiile domnului Dan Nicușor, primar al Bucureștiului, sunt îngrijorătoare pentru noi. a declarat Christian Ciocan.

Mâine, la nivelul conducerii Federației, vor fi analizate declarațiile sale și se va lua o decizie cu privire la ce va trebui să facem la această ingerință, chiar și la nivel declarativ a unei persoane publice, vizavi de activitatea Poliției. Vrem să se înțeleagă extrem de clar! În acest moment, Poliția Română, prin toate structurile sale subordonate, a fost, este și va rămâne în prima linie. Cerem tuturor să ne lase să ne facem treaba! Afirmațiile domniilor lor, indiferent dacă sunt primari, care sunt niște cetățeni aleși pentru ordonarea de credite la nivelul unor localități sau în altă sferă, să se refere la cu totul și cu totul altceva decât la Poliția Română. Această instituție funcționează numai în condițiile legii, precum am amintit mai sus”, a subliniat Ciocan.

La nivelul municipiului București, doar prefectul, domnul Berbeceanu, este singurul care decide, în contextul Comitetului pentru Situații de Urgență, și nici chiar atunci pentru că Poliția este o structură a statului român. Polițiștii acționează în conformitate cu legea și cu dispozițiile statului român, în colaborare cu prefectul și cu toate celelalte autorități publice din țara noastră. Domnul Dan Nicușor a făcut aceste afirmații tocmai pentru că jurnaliștii l-au întrebat, în mod repetat, ce înțelege prin carantinare pe străzi. Diferența dintre noi și jurnaliști, cărora le mulțumim și le datorăm  tot respectul, este că pe noi nu ne preocupă ceea ce înțelege domnul Dan Nicușor despre carantinare. Pe noi ne preocupă apărarea cetățenilor români și a drepturilor lor fundamentale. Salutăm întrebarea repetată a jurnaliștilor de astăzi, punându-l în dificultate pe Nicușor Dan, fapt care a determinat intervenția primului-ministru. a conchis Christian Ciocan, pentru DC News.

VEZI ȘI Nicușor Dan: "Vom putea CARANTINA străzi din Capitală". Când se aplică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel