Carantina și izolarea vor fi în România de 10 zile

Foto Pexels
Foto Pexels

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că izolarea și carantina vor fi în România de zece zile.

„O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de zece zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat, miercuri, 29 decembrie, Alexandru Rafila.

Precizarea a venit după ce Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT), a fost întrebată dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validității certificatului de vaccinare.

„În Uniunea Europeană da, la nivel național acest lucru încă nu a fost stabilit. Ceea ce rămâne de subliniat este că, dacă ne- am făcut prima schemă, să facem și doza booster, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii și nu pentru a călători sau a intra la mall. Iar cei care sunt nevaccinați, vaccinați-vă pentru conjunctura Omicron, nu pentru a intra la mall”, a subliniat Adriana Pistol.

Răspunsul lui Rafila, întrebat dacă România a intrat în valul 5 al pandemiei

Întrebat, tot miercuri, dacă putem spune că în România a început valul 5 al pandemiei, Alexandru Rafila a răspuns că avem, față de cifrele de marți, „o stabilizare, oarecum, a numărului de cazuri”, dar cifra este mai crescută decât în urmă cu șapte zile.

„Este posibil să înregistrăm o creștere în perioada următoare, trebuie să vedem dacă este vorba de stabilizare sau începe deja creșterea. Din fericire numărul de deces rămâne scăzut”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, marți rata de reproducere a infecției era de 0,91 pentru România.

„În momentul în care această rată de reproducere se va apropia de ,  putem discuta probabil despre începutul valului 5”, a adăugat Alexandru Rafila.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a mai spus că România a avut, în valul 4, cea mai mare mortalitate în Uniunea Europeană: 3% din pacienții infectați în România au murit și „au fost afectate în bună măsură și persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat la serviciile medicale”.

Conform datelor de miercuri la CNCCI, au fost înregistrate, în intervalul de 24 de ore, 1.271 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 35 de decese, dintre care două anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel