Carantina din Timişoara, ridicată şi criticată. Alin Nica, preşedintele CJ Timiş: E frustrant. Am ţinut oamenii închişi, inutil şi ineficient

Facebook Alin Nica
Facebook Alin Nica

Alin Nica, preşedintele liberal al CJ Timiş, anunţă ridicarea carantinei din judeţ şi din Timişoara şi acuză ineficienţa acestei măsuri. În plus, spune acesta, Timişoara a pierdut 1 la sută din impozitul pe venit pentru fiecare săptămână petrecută în carantină. 

"Am luat această decizie pentru că oricum carantina era ineficientă şi formală. Cetăţenii, mulţi dintre ei, ocoleau restricţiile şi treceau lucruri false pe declaraţii, pentru a ajunge în zone unde nu erau restricţii. E frustrant pentru noi, testăm cel mai mult din ţară, dar avem cele mai mari restricţii din ţară de 6 luni. Din acest punct de vedere, înţeleg neîncrederea oamenilor în aceste restricţii suplimentare, mai ales dacă ele sunt de formă. 

Dacă o săptămână de carantină afectează cam cu 1 la sută veniturile pe care le avem din impozitele pe salarii, gândiţi-vă că impactul este major din punct de vedere economic. Timişoara este al doilea motor de creştere economică al ţării, nu ne putem juca cu asta. Ar fi bine să nu mai luăm deciziile doar din perspectiva paturilor de la ATI sau a locurilor din spitale. Trebuie să ne gândim şi la sectorul educaţiei, la cel social, la cel economic. Paturile de la ATI sunt pline acum, dar pline erau şi în octombrie şi în proporţie de 80-90 la sută au fost pline mereu în această perioadă. 

Cred că vaccinarea extinsă şi intensivă, pentru cei care doresc, poate să fie o soluţie mult mai de durată decât o carantină formală", a spus Alin Nica la Antena 3. . 

Preşedintele CJ, supărat pe Cîţu şi Arafat 

"Am discutat cu prefectul, cu premierul, cu dl Arafat, i-am spus opinia mea de la început, dar nu a fost luată în considerare nicio propunere de-a mea. Sunt supărat, pentru că acum ridicăm carantina după două săptămâni în care am ţinut sute de mii de oameni închişi, inutil şi ineficient", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel