Caramitru, despre controlul de la Guvern: Ca și cum ar trimite Inchiziția

Ion Caramitru, directorul Teatrului Național din București, a declarat, marți, la ieșirea din Guvern unde s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, că a cerut demisia ministrului Culturii, Daniel Breaz. Caramitru compară un eventual control la TNB cu Inchiziția.

„Am fost puși în situația de a primi un buget neîndestulător și în situația de a nu mai putea plăti diferite cheltuieli care sunt inerente, și în cazul Teatrului Național de a pune pe liber 54 de angajați. I-am spus doamnei prim-ministru pe repede-nainte, pentru că dânsa avea o întâlnire importantă și ne-a promis, fiind de față și ministrul Eugen Teodorovici, că săptămâna viitoare, după ce va face analiza lucrurilor pe care noi le-am prezentat, ne va chema din nou să spună ce soluții a găsit. În ceea ce mă privește, am cerut demisia domnului ministru Breaz, pentru modul inoportun de preocupare față de instituțiile noastre și de modul de expunere publică a frustrărilor domniei sale", a declarat, marți, Ion Caramitru, directorul Teatrului Național din București, scrie Mediafax.

Caramitru mai susține că s-a simțit amenințat public atunci când ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat că va trimite un control la TNB.

„A fost suficient ca să deschid gura ca să cer explicații pentru lipsa de buget, ca să fiu amenințat cu Corpul de Control al ministrului. Așa ceva este inadmisibil. Toată presa este plină de faptul că Ion Caramitru va fi anchetat de Corpul de Control, ca și când până acum nu am fost anchetat în fiecare an de Curtea de Conturi (...) Este ca și cum trimite Inchiziția, să verifice anumite nereguli de ordin religios. Seamănă cu ce se întâmpla înainte de 1989, când la sesizarea unui grup de tovarăși se făcea un control la instituția respectivă și se găsea tovarășul director a fi vinovat de ceva", susține Caramitru.

Spectacole amânate

Și directorul Teatrului de Operetă a fost prezent la întâlnirea de marți de la Guvern, și spune că din cauza faptului că s-a tăiat din buget, multe spectacole vor fi amânate.

„La Teatrul de Operetă problema este mai complicată, câtă vreme teatrul are nevoie de o autorizație de funcționare, care trenează de ani de zile. Nu putem face închirieri și veniturile proprii (...) Unul dintre spectacolele, premiera de la sfârșit de iunie s-a mutat în octombrie, iar ce trebuia să facem în octombrie s-a mutat pentru 2020", a declarat Bianca Ionescu, director al Teatrului „Ion Dacian".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel