Caracal – ce au aflat investigatorii din echipa lui Cumpănașu: Mi-aș dori din tot sufletul ca tânăra din Bolzano să fie Alexandra!

Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu a scris, sâmbătă, pe Facebook că are date despre traficul de tinere și cum sunt acestea ascunse în Italia, menționând cazul unei fete dusă din România și preluată în Bolzano la doar două zile de la dispariția Alexandrei.

„Pe 27 iulie, un apropriat al unei călăuze specializate în transportul victimelor rețelelor de prostituție din Italia a asistat la un transfer al unei tinere dintr-un autoturism care o aducea din România, într-o dubă (utilitară) care urma să o transporte la o destinație din sudul peninsulei, unde urma să fie ascunsă de eventualele controale ale Poliției și Carabinierilor. G.T este barman și lucrează într-un local frecventat de indivizi dubioși, unii dintre ei proxeneți care își plasează fetele în special în zonele de atracție turistică.

Cel mai important element al dezvăluirilor aflate de investigatorii din echipa mea este că pe harta de tranzit a rețelelor de trafic de persoane din Italia apare o localitate (despre care nici un trust de presă din România nu a pomenit până acum). Transferul victimei, despre care G.T a povestit succint, cu o teamă vizibilă și extrem de zgârcit în detalii, a avut loc în Bolzano, o localitate din nordul Italiei, Tirolul de Sud.

G.T are un amic bun, M. ... care a lucrat și el ca barman, dar care s-a schimbat radical în ultimii doi ani. Și-a părăsit locul de muncă și fiind un pasionat al curselor ilegale de mașini, a intrat într-un anturaj dubios. Ulterior, a fost văzut de foarte multe ori la volanul unor mașini scumpe. A plecat din oraș și venea doar de câteva ori pe lună ca să își vadă familia. M. s- a lăudat lui G.T că lucrează pentru un "boss" din Roma care are "fete la stradă" în toată Italia. (...) În noaptea de 27 iulie, G.T a fost sunat de M. care i-a spus că vrea să îl vadă pentru că este în oraș, unde trebuie să livreze un "colet ". Cei doi s-au întâlnit în barul unde G.T lucrează. G.T a profitat de întâlnire pentru a încerca să împrumute 600€ de la M. (având nevoie de bani). M. i-a dat banii pe loc și a pomenit de un transport special pe care l-a dus la bun sfârșit în acea noapte. Trebuia să se întâlnească cu niște intermediari care să preia de la el o tânără "din România" despre care primise indicații clare că trebuie să aibă mare grijă. 

(...) Presa din România a lansat în ultima perioadă o serie întreagă de "dezvăluiri" despre a căror autenticitate refuz deocamdată să mă pronunț. Asta tocmai pe considerentul că în anchetele profesioniste contează informațiile verificate și la prima mână și nicidecum zvonurile și bănuielile unora.

Mi-aș dori din tot sufletul ca tânără transferată de mafioții italieni din Bolzano să fie Alexandra și ca tot acest calvar prin care trece familia mea să se termine cât mai repede, cu întoarcerea sa acasă.

Oricât de mult și-ar dori asta și investigatorii din echipa mea, aceștia nu fac aprecieri personale. Pentru aceștia contează fapte, indicii și probe clare. Această bătălie contracronometru pentru dezvăluirea rețelelor transfrontaliere de trafic de persoane continuă, echipa mea urmărind piste în întreagă Europă”, a scris, sâmbătă după-amiază, Alexandru Cumpănașu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel