Capul grupării mafiote 'Ndrangheta a fost capturat în Spania. Fusese eliberat în 2019 din greșeală

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Criminalul considerat șeful grupării 'Ndrangheta a fost prins în Spania.

Bărbatul pe care autoritățile îl suspectau că este șeful clanului mafiot ’Ndrangheta, grupare criminală care controlează mare parte din comerțul de cocaină din Europa, a fost arestat în Spania.

Conform BBC, Domenico Paviglianiti era unul dintre cei mai vânați fugitivi ai Italiei și a fost reținut pe străzile Madridului, spun oficialii. Numit „capo di tutti capi”, bărbatul de 60 de ani fusese dat dispărut de doi ani.

Gruparea criminală a acumulat o avere uriașă din importul de droguri din America Latină

’Ndrangheta este una dintre cele mai bogate grupări criminale care își are „sediul” în Calabria, în Sudul Italiei. Polițiștii l-au identificat pe fugitiv după o operațiune care a combinat forțele autorităților italiene și spaniole. Paviglianiti avea șase telefoane mobile, aproape 6.000 euro bani cash și documente false de cetățenie portugheze când a fost arestat marți, în timp ce ieșea din casă.

A fost eliberat din greșeală în 2019

Infractorul a fost căutat pentru rolul pe care l-a jucat în anii 1980 și 1990 în mai multe crime, printre care omucidere și trafic de droguri. Inițial, acesta fusese arestat în 1996 în Spania, fiind extrădat la trei ani distanță în țara natală unde a primit o sentință pe viață. Din nefericire, în 2019 acesta a fost eliberat timpuriu dintr-o eroare judiciară, după care a fugit în Spania cu ajutorul rudelor pe care le avea în țara iberică.

Un tribunal italian a mai dictat o sentință de 11 ani în absența sa, în ianuarie, pentru mai multe crime cum ar fi ucidere și complot cu intenția de a trafica droguri. Poliția crede că bărbatul este șeful notoriului clan și că supraveghează livrările de cocaină din America de Sud. Averea grupării ’Ndrangheta provine din importurile de droguri din America Latină și de hașiș din Africa de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel