Capul Bisericii Ortodoxe din Polonia îl sprijină pe patriarhul Kiril și pare să susțină acțiunile Rusiei în Ucraina

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Arhiepiscopul Sawa pare să susțină acțiunile Rusiei în Ucraina.

Arhiepiscopul Sawa i-a trimis o scrisoare, cu ocazia împlinirii a 14 ani de la instalarea ca Patriarh la Moscova, lui Kiril. Conținutul scrisorii pare să indice că arhiepiscopul polonez Sawa sprijină acțiunile Rusiei în Ucraina. El i-a acuzat pe ucraineni că încearcă să distrugă Biserica Ortodoxă Rusă.

„Vrăjmașului credinței nu îi place stabilitatea Bisericii – el încearcă să o distrugă. Ceea ce s-a întâmplat în Ucraina mărturisește acest lucru”, i-a scris Arhiepiscopul Sava lui Kiril.

Arhiepiscopul Sava se poate referi la acțiunile Ucrainei de dezmembrare și de interzicere a Bisericii Ortodoxe Ruse să opereze în Ucraina, pe care mulți le consideră un atac la libertatea religioasă.

Cu toate acestea, potrivit lui Patryk Panasiuk, expert în Biserica Ortodoxă și șeful fundației Hagia Marina, scrisoarea arhiepiscopului Sawa depășește cu mult protocolul asociat cu celebrarea unei aniversări și este mai degrabă un indiciu al relațiilor strânse dintre cei doi clerici.

Cu toate acestea, mai îngrijorător pentru mulți polonezi, care susțin în general Ucraina în război, este sprijinul pe care arhiepiscopul polonez îl oferă patriarhului Moscovei mai degrabă decât bisericilor grecești și ucrainene.

Patryk Panasiuk, jurnalist de la Agenția Catolică de Informații (KAI), notează că nu este prima dată când legăturile strânse cu Moscova sunt expuse în Biserica Ortodoxă Poloneză. În cazul în care autoritățile poloneze reacţionează împotriva Bisericii Ortodoxe ca răzbunare, aceasta le-ar oferi rușilor ocazia de a pretinde că trebuie să apere Biserica Ortodoxă de persecuția statului polonez, spune Panasiuk.

Scrisoarea arhiepiscopului Sawa a fost publicată pe pagina oficială a patriarhului Moscovei, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel