Captură record de droguri din Olanda. E cea mai mare cantitate confiscată în Europa

Florin Răvdan / 26 iun 2019 / 15:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că a confiscat 2,5 tone de metamfetamină, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri până în prezent în Europa, estimată la o valoare de stradă de ''sute de milioane de euro'', relatează agenţia Reuters.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Thomas Aling, a indicat că nu au fost întreprinse încă nici un fel de arestări ca urmare a capturii efectuate săptămâna trecută. ''Suntem pe urmele lor'', a declarat Aling, referindu-se la proprietarii drogurilor confiscate, despre care el a afirmat că erau destinate exportului, posibil pentru Europa de Est. ''Nu poţi să scapi de aceasta în Olanda'', a adăugat el.

Testele recente de apă reziduală au arătat că nivelurile de folosire a metamfetaminei în oraşele olandeze sunt relativ reduse comparativ cu SUA sau Australia, dar sunt în creştere. Poliţiştii au depistat drogurile în timp ce inspectau o clădire de birouri în cadrul unei anchete în curs, potrivit unui comunicat. Ei au descoperit o încăpere ascunsă unde se aflau drogurile, ambalate în pachete sub forma unor cărămizi şi depozitate într-un mare număr de saci de plastic de cumpărături.

Ulterior, poliţia a descoperit şi un depozit în oraşul Utrecht cu 17.000 de litri de substanţe chimice folosite în procesarea cocainei sau producerea altor droguri sintetice. În aceeaşi locaţie în Utrecht poliţia a descoperit de asemenea bucăţi de rocă scobite despre care se crede că erau folosite pentru transportul drogurilor. Potrivit poliţiei, drogurile au fost distruse.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25