Urmărește emisiunea live


Captură RECORD de droguri. DIICOT: Traficanții, supravegheați de aproape patru ani

Captură record de droguri pe teritoriul țării noastre!

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut o captură importantă de heroină.

Drogurile proveneau din Afganistan şi urmau să ajungă în vestul Europei. Valoarea stupefiantelor capturate de DIICOT se ridică la peste 40 de milioane de euro.

Daniel Horodniceanu, noul șef al DIICOT, a oferit miercuri amăƒnunte despre captura de droguri record a parchetului pe care îl conduce. Este vorba de circa 320 kg de heroină descoperite la vama din Satu Mare. Produsele ilegale erau ascunse de șoferi în douムTIR-uri, mai exact în rezervoarele autovehicolelor. Traficanții erau supravegheați de aproape patru ani, a lăƒsat sムse înțeleagムHorodniceanu. 

Droguri "cu boia"

Pachetele cu droguri erau îmbibate cu boia de ardei iute și piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog.

Daniel Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanți români și turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele reținute sunt doi cetățeni români și doi cetățeni turci, cu domiciliul în România.

Amintim că un tir încărcat cu 320 de kg de heroină a fost oprit marți de autorități în vama Petea, chiar înainte să părăsească țara. Tirul, înmatriculat în Vâlcea, venea din Ucraina și mergea în Occident.

Autovehiculul a fost dus într-un hangar și a fost nevoie să fie tăƒiat cu un fierăstrău electric pentru a scoate cantitatea heroină care era ascunsムîntr-un rezervor dublu. Ύn zonă a sosit apoi un elicopter al Ministerului de Interne, care a preluat marfa și a dus-o la București. Șoferul TIR-ului a fost dus la audieri, iar anchetatorii au luat legătura și cu patronul firmei de transport pentru a-i cere explicații, scrie EVZ.

Autoritățile române, colaborare cu mai mulți parteneri străini

În cadrul operațiunii, autoritățile române au cooperat cu parteneri din Turcia, Ucraina și state din Vestul Europei, iar în ultima săptămână peste 100 de polițiști au fost angrenați în prinderea în flagrant a traficanților.

VEZI ȘI: NOU DROG în cluburile din România. Pericol uriaș pentru tineri


Ce spune avocatul Pavel Abraham

"Este un deznodământ fericit în sensul că gruparea infracțională a fost controlată și acum s-a realizat acest flagrant cu toate consecințele care decurg de aici. Este unul dintre cea mai mare captură de droguri care s-a realizat. Consecințele sunt mult mai vaste decât credeți. Mai sunt și alte aspecte care urmează să fie rezolvate", a spus avocatul Pavel Abraham.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel