Captură de tutun confiscată din cutii poștale

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi în judeţul Călăraşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun, o cantitate de 18 kilograme de tutun vrac fiind ridicată.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Sectorului 4 Poliţie au documentat activitatea infracţională a unor persoane care promovează la vânzare în mediul on-line, pe site-ul de comerţ electronic şi comercializează prin colete sau personal tutun mărunţit de fumat, vrac, a precizat un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, la data de 13 mai au fost puse în aplicare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, ocazie cu care, la domiciliile a doi bărbaţi de 30, respectiv 34 de ani, a fost identificată şi ridicată cantitatea de 68 kg tutun mărunţit de fumat, vrac, ce urma a fi folosită în producţia ilegală de ţigarete. Totodată, au fost identificate mai multe colete depuse de către cei doi bănuiţi la oficiile poştale, în vederea livrării tutunului prelucrat, ocazie cu care a fost ridicată cantitatea de 18 kg tutun vrac.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 1 kg de tutun de fumat", cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Vezi și: Capturi record de tutun în prima parte a acestui an

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel