Captură de tutun confiscată din cutii poștale

Eduard Pascu / 14 mai 2019 / 13:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi în judeţul Călăraşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun, o cantitate de 18 kilograme de tutun vrac fiind ridicată.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Sectorului 4 Poliţie au documentat activitatea infracţională a unor persoane care promovează la vânzare în mediul on-line, pe site-ul de comerţ electronic şi comercializează prin colete sau personal tutun mărunţit de fumat, vrac, a precizat un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, la data de 13 mai au fost puse în aplicare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, ocazie cu care, la domiciliile a doi bărbaţi de 30, respectiv 34 de ani, a fost identificată şi ridicată cantitatea de 68 kg tutun mărunţit de fumat, vrac, ce urma a fi folosită în producţia ilegală de ţigarete. Totodată, au fost identificate mai multe colete depuse de către cei doi bănuiţi la oficiile poştale, în vederea livrării tutunului prelucrat, ocazie cu care a fost ridicată cantitatea de 18 kg tutun vrac.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 1 kg de tutun de fumat", cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Vezi și: Capturi record de tutun în prima parte a acestui an


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27