Capsula spațială Soyuz a andocat la ISS, marcând astfel 60 de ani de la primul zbor al unui om în spațiu. VIDEO

Capsula spaţială Soyuz MS-18, cu doi cosmonauţi şi un astronaut la bord, a andocat vineri la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), marcând astfel 60 de ani de la primul zbor al unui om în spaţiu.

Capsula rusă cu echipaj Soyuz MS-18 a fost lansată în direcţia Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), într-o misiune dedicată aniversării a 60 de ani de la primul zbor al unui om în spaţiu, realizat de cosmonautul sovietic Iuri Gagarin. Aceasta a andocat cu succes, iar Roscosmos a publicat imagini din spațiu.

"Contact! Capsula cu echipaj Soyuz MS-18 a andocat cu succes la segmentul rus al ISS, după ce a înconjurat de două ori Terra.", a declarat agenţia spaţială rusă Roscosmos pe Twitter.

Potrivit imaginilor transmise în direct de NASA şi Roscosmos, capsula a andocat la ISS la ora 11:05 GMT, cu două minute înainte de ora programată.

Lansarea capsulei Soyuz MS-18, denumită "Iu.A.Gagarin", în care călătoresc cosmonauţi ruşi Oleg Novitski şi Piotr Dubrov şi astronautul NASA Mark Vande Hei, a avut loc la ora 07:42 GMT de pe cosmodromul din Baikonur (Kazahstan) cu ajutorul rachetei Soyuz-2.1a şi a fost transmisă în direct. Cei trei astronauţi vor petrece timp de şase luni la bordul ISS.

La bordul staţiei îi aşteaptă şapte colegi. Doi ruşi, Serghei Rîjikov şi Serghei Kud-Svercikov, şi americanca Kate Rubins urmează să se întoarcă pe Terra pe 17 aprilie.

Iuri Gagarin, primul om care a călătorit în spațiul cosmic



În data de 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a devenit primul om care a călătorit în spaţiul cosmic. La bordul capsulei Vostok-1, cosmonautul reuşea să înconjoare Terra o dată şi să se întoarcă cu bine pentru a intra în istorie.

Gagarin a devenit o celebritate internaţională, fiind trimis într-un turneu mondial pentru a prezenta reuşita "noului om" creat de URSS. Agenţia spaţială rusă Roscosmos a declarat 2016 "Anul Gagarin", în încercarea de a reaminti compatrioţilor marile reuşite ale trecutului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel