Caporalul ars pe 90% din suprafața corpului, transferat la Bruxelles

MApN l-a transferat pe caporalul ars în 9 noiembrie, în timpul serviciului, la un spital din Bruxelles. 

”Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, victima accidentului din data de 9 noiembrie, de la Cabana militară de instruire Cheia, în urma căruia a suferit arsuri pe aproape 90 la sută din suprafaţa corporală, a fost transferat astăzi, 19 noiembrie, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC), la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru continuarea tratamentului de specialitate. Transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală ultraspecializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă a Secţiei ATI/SUUMC, formată din doctorul Adrian Zaciu, medic primar ATI şi medic curant al pacientului și Mirela Bidilică, asistent medical, sprijiniți de locotenent-colonel medic dr. Dragoș Tudose, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian. La acest moment, pacientul a fost preluat de către medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical. Spitalul Militar "Regina Astrid" are o îndelungată experiență în tratarea marilor arși, dispunând de reputați specialiști în acest domeniu, precum și de facilități dintre cele mai moderne, printre care o importantă bancă de țesuturi provenite de la donatori sau din culturi de keratinocite, resurse care vor putea fi accesate și pentru pacientul român. Familia militarului va fi în permanenţă informată cu privire la evoluţia stării de sănătate.”, a anunțat MApN. 

[citeste si]

Militarul a fost internat de urgență la SUUMC în stare foarte gravă, în 9 noiembrie, ars pe 88% din suprafața corupului, ”din care 61% gradul III, cu Indice Baux = 119 (mortalitate de 95% ).”

”Ulterior intervenţiilor chirurgicale de urgenţă, pacientul a fost spitalizat în Secţia ATI, unde s-a aflat sub atenta supraveghere a unei echipe medicale multidisciplinare, constituite din medici specialişti în: urgenţă, ATI, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ORL, oftalmologie, pneumo-ftiziologie şi boli infecţioase. Evoluţia locală a fost lent favorabilă, cu remiterea edemelor şi detersia parţială a zonelor de arsură de gradul III. Starea de sănătate a pacientului a rămas în continuare foarte gravă, cu prognostic rezervat, acesta fiind intubat şi ventilat mecanic”, mai precizează MApN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel