Capitala Tineretului din România. Roman, Braşov şi Iaşi - oraşele finaliste

Roman, Braşov şi Iaşi sunt cele trei municipii calificate în finala programului ''Capitala Tineretului din România", câştigătorul urmând să fie anunţat sâmbătă, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a III-a, organizată la Baia Mare, anunţă organizatorii. 

Jurizarea proiectelor este realizată în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret. Oraşul câştigător va purta titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2019 - 1 mai 2020 şi va câştiga un premiu în valoare de 50.000 de euro. Premiul reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse de oraşul câştigător, dar şi o resursă disponibilă pentru contribuţia proprie în atragerea de surse adiţionale de finanţare. 

Programul "Capitala Tineretului din România", care funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015, a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română. Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău şi Baia Mare, care deţine acest titlu începând cu 2 mai 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel