Capitala, măcinată de PROTESTE. Două proteste, sâmbătă, în București

Bucureștiul este, sâmbătă, capitala protestelor. Unul împotriva lui Klaus Iohannis, altul pentru Legea dării în plată. 

De la ora 14:00 la ora 18:00, grupul "Dreptate și Normalitate pentru Clienții Bancari anunță organizarea unui protest în Piata Constituției din București". De la ora 18:00, începe protestul împotriva președintelui Klaus Iohannis. 

Iată anunțul de protest: 

"Grupul nostru nu este asociat unui anumit tip de consumator bancar, ci lupta pentru stabilirea unei relatii corecte intre acesta si banci. Acest protest a devenit o necesitate ca urmare a disproportionalitatii acesteia, nascuta din:

- lipsa negocierii dintre clienti si banca

- introducerea a numeroase clauze abuzive in contractele semnate intre cele doua parti, demonstrate deja in instantele din Romania

- inducerea in eroare a clientilor la semnarea contractilor de credit prin prezentarea unor informatii false care in timp au prejudiciat in mod grav clientul

- modificarea clauzelor din contractele agreate, care au avut ca rezultat in cele mai multe cazuri, majorari mari ale dobanzii, aceste modificari fiind operate in mod unidirectional (exlusiv dinspre banca)

- asumarea tuturor riscurilor doar de catre o parte, mai exact de catre client, riscuri legate de devalorizarea imobilelor, riscul valutar (in ultimii ani, francul elvetian s-a dublat iar euro a crescut semnificativ), etc.

- includerea unor acte aditionale cu clauze abusive, in contractele clientilor care au solicitat suportul bancii datorita unor probleme financiare cu care s-au confruntat (pierderea serviciului, imbolnavirea unui membru al familiei, diminuarea veniturilor,..)

- atitudinea de "Stapan" (definitie DEX: proprietar de sclavi) a bancii fata de clienti

- dovezile incontestabile (demonstrate prin deciziile instantelor de judecata) ale abuzurilor asupra clientilor bancari, etc". 

Potrivit comunicatului de presă, "protestul initiat de grupul nostru nu ii vizeaza doar pe actualii clienti, ci pe fiecare cetatean al acestei tarii, pentru ca se refera la o legiferare dreapta in ceea ce-i priveste pe actualii, dar si pe viitorii consumatori de credite bancare.  Santajul bancilor de a mari avansurile la credite este doar o forma de manipulare a cetatenilor. Cei care vor sa isi achizitioneze pe viitor o casa trebuie sa fie constienti ca au nevoie sa fie protejati si sa aiba in vedere anumite aspecte esentiale care pot interveni de-a lungul derularii contractului cu banca: imposibilitatea de plata datorata pierderii serviciului sau a altor problem grave. Trebuie sa le oferim inclusiv acestora posibilitatea de a-si acoperi creditul cu ipoteca (bunul achizitionat), nu cu toata agoniseala de o viata a lor, a familiilor si inclusiv a copiilor lor. In acest sens, consideram ca Legea Darii in Plata va opri abuzurile băncilor, va restabili raportul dintre banci si clienti si va imparti in mod egal riscurilor asumate prin semnarea unui contract.
 
Suntem in dezacord total cu declaratiile reprezentantilor bancilor care dau vina pe clientii bancari ca nu au avut o cultura financiara la semnarea contractelor. Bancile au avut acces mereu la informatiile de pe pietele financiare din toata lumea. Cu toate acestea, le garantau clientilor in anii de boom imobiliar ca cea mai sigura moneda pentru imprumuturi este francul elvetian, iar in prezent clientii care au contractat credite in aceasta moneda se confrunta cu cele mai mari probleme.
(w670)
 
Dorim sa aflam raspunsul la intrebarea: de ce pana in acest moment institutiile indreptatite ale statului nu s-au sesizat in privinta nenumaratelor ilegalitati ale bancilor savarsite impotriva unui numar mare (mii, poate zeci de mii) de romani indatorati la banci. Fapta in care o entitate introduce clauze abuzive si ilegale intr-un contract de pe urma carora aceasta are castiguri nemeritate iar cealalta parte sufera pierderi, trebuie pedepsita de lege, cu atat mai mult cu cat a fost dovedita de nenumaratele decizii ale instantelor de judecata. Solicitam ca acest furt sa fie investigat de Autoritatile de drept, astfel incat responsabili de situatia dramatica in care se afla multi clienti ai  banci sa fie trasi la raspundere.
 
Reprezentanţi ai Grupul Dreptate şi Normalitate pentru Clienţii Bancari au participat activ si la dezbaterile comisiilor din Senat, care au avut loc in aceasta saptamana, in zilele de marti si miercuri. De asemenea, mai multi membrii ai grupului au protestat pasnic la intrările în Parlament si la sediul BNR din Bucuresti. Ii invitam pe cei care mai cred in dreptate, care vor un viitor mai sigur pentru ei si copiii lor si care vor sa simta ca au contribuit la restabiliarea echilibrului dintre banca si client, sa participe pasnic alaturi de noi la protestul privind Dreptatea si Normalitatea pentru Clientii Bancari". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel