Capitala Islandei, zguduită de un CUTREMUR puternic

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Un cutremur puternic a avut loc în apropiere de capitala Islandei, Reykjavik.

Un seism cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în sud-vestul Islandei, în apropiere de capitala Reykjavik, fără să fie raportate pagube materiale sau victime, relatează AFP şi dpa, scrie Agerpres. 

Epicentrul cutremurului înregistrat la ora 10:05 GMT a fost localizat lângă Muntele Keilir, un mic relief de aproximativ 400 de metri în peninsula Reykjanes, la circa 30 de kilometri sud de capitală.

Numeroase replici



Numeroase replici, inclusiv 11 cu o magnitudine mai mare de 4, au fost înregistrate ulterior, a declarat un corespondent AFP din Reykjavik.

"Este o zonă cu activitate seismică intensă, ştim asta foarte bine, însă nu am experimentat şi nu am simţit niciodată atât de multe cutremure atât de puternice într-un timp atât de scurt (în Reykjavik). Este neobişnuit", a mărturisit pentru televiziunea publică islandeză RUV Kristin Jonsdottir, coordonatoare pentru risc seismic de la Institutul Meteorologic Islandez.

Erupții vulcanice



Cu toate acestea, nu a fost detectat niciun semn al unei erupţii vulcanice într-o zonă în care ultima datează din secolul al XII-lea.

De peste un an, peninsula Reykjanes, unde există o activitate seismică extrem de activă deoarece se află pe o falie tectonică, a fost zguduită de numeroase cutremure. Ultimul cutremur major a avut loc în octombrie, cu o magnitudine de 5,6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel