Capitală Culturală Europeană 2021: Iașiul, RESPINS. DEMISIE și dezamăgire

Candidatura Iașiului la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost respinsă, vineri, de juriul de experți. 

Directorul artistic al Fundaţiei Iaşi - Capitală Culturală Europeană (FICCE), Florin Cîntic, a demisionat: "Sunt sigur că autorităţile locale vor continua să aloce resurse pentru acest proiect care a însemnat efortul neobosit al unei echipe de profesionişti de prim rang. Direcţiile de dezvoltare propuse în acest proiect pot genera în viitor o schimbare în bine în ceea ce priveşte oferta culturală a oraşului şi, de asemenea, pot genera o creştere a implicării cetăţenilor în activităţile culturale. Nu comentez decizia juriului şi le urez succes colegilor din oraşele selectate".

Delegaţia Iaşiului a fost prezentă pe 9 decembrie, la Bucureşti, pentru a prezenta dosarul de candidatură a oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Din juriu au făcut parte zece experţi europeni, numiţi de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi Comitetul Regiunilor, precum şi doi experţi din România, numiţi de Ministerul Culturii şi validaţi de Comisia Europeană. Ministerul Culturii a anunţat că au intrat în finală oraşele Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Oraşele care au intrat în finală vor fi evaluate pe parcursul anului viitor, iar în septembrie 2016 va fi anunţată Capitală Europeană a Culturii din partea României în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel