Urmărește emisiunea live


Cantităţi impresionante de deşeuri, pe un râu din judeţul Cluj

Foto: Apele Române Someş-Tisa / Facebook
Foto: Apele Române Someş-Tisa / Facebook

Zeci de metri cubi de gunoaie au fost aruncate în albia râului Râşca Mare. Autoritățile au intervenit. 

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au identificat un depozit neautorizat de deşeuri de mari dimensiuni în albia majoră a râului Râşca Mare, afluent al râului Someşul Rece, pe raza teritorial - administrativă a comunei Gilău din judeţul Cluj.

Deşeurile, în cantitate de circa 50 de metri cubi, de diverse tipuri, de la cele menajere, PET-uri, textile, vegetale, până la fier vechi erau răspândite pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

Albia râului a fost curățată



”Inspectorii noştri au dispus imediat administratorului, adică Ocolului Silvic Someşul Rece din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Direcţia Silvică Cluj să îndepărteze de urgenţă depozitul de deşeuri. Alături de angajaţii Ocolului Silvic Someşul Rece, au venit şi cei ai Primăriei Gilău, care au început igienizarea zonei. După aproape 10 zile, au curăţat albia râului de gunoaie”, se arată într-un comunicat de presă. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a fost informat pentru a identifica persoanele fizice sau juridice care aruncaseră gunoaie în cursul de apă. Mai mult, Primăria Gilău a montat camere de supraveghere a zonei şi plăcuţe informative, prin care se interzice depozitarea deşeurilor. De asemenea, administratorii au montat un gard din sârmă ghimpată pentru a restricţiona accesul autoturismelor în zonă.

În această perioadă, inspectorii ABA Someş-Tisa vor continua să verifice cursurile de apă din arealul administrat, care cuprinde judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel