Cannabis la purtător: Bărbaţi prinşi în flagrant cu 5,3 kilograme

Patru bărbaţi reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant cu 5,3 kilograme de cannabis.

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT - Biroului Teritorial Vrancea, fiind suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri, introducerea în ţară de droguri de risc, precum şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de DIICOT, cei patru bărbaţi au fost surprinşi în flagrant, în municipiul Baia Mare, în timp ce ridicau de la o firmă de transport internaţional de mărfuri două colete ce conţineau 5,3 kilograme de cannabis.

'În urma efectuării cercetărilor în cauză a rezultat că, în cursul anului 2017, membrii grupării au introdus în ţară, din Spania, droguri de risc, atât pentru revânzarea către alte persoane din Marea Britanie, cât şi pentru consumul propriu', se precizează în comunicat. Totodată, anchetatorii au stabilit că unul dintre membrii grupului infracţional organizat a emis în fals acte de identitate pentru membrii grupării, documentele fiind folosite pentru expedierea drogurilor, prin intermediul unor firme de curierat, din Spania în România.

Opt percheziţii în total

Reţinerea celor patru persoane a avut loc în aceeaşi zi în care procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, au efectuat opt percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Focşani şi Satu Mare.

Cu prilejul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate aparatură şi dispozitive pentru confecţionarea de cărţi de identitate şi documente de studii false, laptopuri, imprimante şi 11 telefoane mobile. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, sumele de 15.500 de lei şi 700 de euro, fiind dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism.

[citeste si]

Cei patru bărbaţi urmează a fi prezentaţi, vineri, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o durată de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel