Caniculă în Belgia. Record istoric de temperatură

Canicula
Canicula

Un nou record de temperatură a fost înregistrat în Belgia. 

O temperatură de 41,8 grade Celsius a fost măsurată joi la Begijnendijk, în nordul Belgiei, un record istoric pentru această ţară, a anunţat David Dehenauw, directorul departamentului de prognoze din cadrul Institutului Regal de Meteorologie (IRM) din această ţară, informează vineri AFP.

"Noul record naţional belgian: 41,8 grade la Begijnendijk!", a anunţat Dehenauw vineri dimineaţă. "Acest record a fost înregistrat ieri", joi, a adăugat el.

Termometrele au oscilat miercuri şi joi în jurul valorii de 40 de grade, dar se aşteaptă ca temperaturile să scadă uşor vineri.

Record de temperatură, confirmat de specialiști

La Bruxelles-Uccle, staţia de referinţă a IRM, s-au înregistrat joi 39,7 de grade Celsius, un record pentru capitală. De la debutul măsurătorilor de temperatură la Uccle, în 1833, nu a fost niciodată atât de cald, recordul anterior (de 36,6 de grade Celsius omologat) datând din 27 iunie 1947.

Din cauza vremii caniculare, IRM a emis o alertă roşie valabilă pentru cea mai mare parte a Belgiei (cu excepţia coastei) până vineri, recomandând populaţiei să ia măsuri de precauţie sporite (cum ar fi hidratarea şi adăpostirea de soare).

De asemenea, în Luxemburg a fost atins un nou record de temperatură joi, când termometrele au indicat 40,8 grade Celsius, a anunţat Ministerul Agriculturii din această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel