Candidatură Kovesi. Norica Nicolai, noi informații de la Bruxelles

Kovesi, urmărire penală. Norica Nicolai, declaratii
Kovesi, urmărire penală. Norica Nicolai, declaratii

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai crede că negocierile privind nominalizarea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european sunt în impas.

Ce se întâmplă la Bruxelles, unde zilele trecute au avut loc noi negocieri pentru funcție de procuror șef european? Se știe că jumătate din Consiliu îl susține pe contracandidatul lui Kovesi, iar Parlamentul o susține pe româncă.

”Trebuie să vă spun un singur lucru: nu se știe că jumătate din Consiliu o susține pe doamna Kovesi, deoarece Consiliul a plecat cu un mandat. Și mandatul este cel decis în Consiliu, respectiv candidatul francez. Nu știu cum e cu cei trei reprezentanți ai Parlamentului care nu au un mandat foarte clar, sigur ei trebuie să apere votul din parlament, dar nu sunt obligați să facă asta. Faptul că, în momentul de față, negocierile sunt blocate și urmează o altă rundă, spune foarte mult despre opțiunile cu privire la această funcție. Eu cred că decizia va fi una politică și va fi luată în raport de impactul pe care nominalizarea doamnei Kovesi, care este controversată, nominalizată într-o procedură foarte netransparentă și care s-a modificat  în timpul negocierilor, ceea ce poate atrage atacarea acesteia la Curtea de Justiție Europeană, va pune foarte mult în discuție o nominalizare efectivă a doamnei Kovesi. De obicei, Consiliul își menține permanent punctul de vedere. Cred că vom ajunge la un blocaj, cel puțin în această perioadă, în ceea ce privește candidatura doamnei Kovesi”, a declarat europarlamentarul ALDE Norica Nicolai la România Tv, într-o intervenție telefonică de duminică seara.

Citește și:

PE, paralelă cu România. Norica Nicolai: E ca la Bucureşti, sunt persoane care fac foarte mult zgomot

Băsescu - Kovesi, faza serii în emisiunea Andreei Crețulescu. Nimeni nu se aștepta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel