Armata îl dă pe succesorul lui Morsi

Al sisi e noul Eisenhower
Al sisi e noul Eisenhower

Șeful armatei egiptene, mareșalul Abdel Fattah al-Sisi, a declarat miercuri că a demisionat din funcția militară pentru a candida la alegerile prezidențiale, mișcare mult așteptată după debarcarea din urmă cu nouă luni a președintelui ales în mod democratic, Mohamed Morsi.

Sisi nu are, deocamdată, nici un competitor serios și este unul dintre cei mai populari decidenți din Egipt. Generalul Sisi, ridicat de curând la gradul de mareșal de președintele interimar Adly Mansour, a avut un rol vital în înlăturarea lui Morsi de la putere, pe care susținătorii liderului Frăției Musulmane l-au considerat o trădare.

Speculațiile privind candidatura sa la preziențiale s-au înmulțit după vizita recentă a mareșalului la Moscova, acolo unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin.


Armata egipteană și-a dat acordul ca mareșalul Abdul-Fattah el-Sisi să candideze la alegerile prezidențiale, relata presa de stat din Cairo la sfârșitul lunii ianuarie.

O decizie controversată a justiției din Egipt a adus țara măcinată de proteste în centrul atenției presei internaționale. O instanță din Egipt a condamnat recent la moarte 529 de susținători ai Frăției Musulmane, partidul președintelui căzut în dizgrație, Morsi, ca urmare a protestelor de vara trecută din orașul sudic Minya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel